Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Chefredaktören: Så stylar jag täckkappan

Damernas Världs chefredaktör Jonna Bergh sveper in sig i en quiltad kappa och mjuka plagg som uppdaterats i lyxiga material och chica accessoarer. 

I dag har det bekväma modet tagit över modebilden, och täck- eller dunkappan är ett plagg som andas både elegans och fritid – vilket är exakt det som den nya tidens mode älskar. Pandemin med hemmajobbandet som följd har ökat intresset för mjuka kläder med snits. Hoodies är storsäljare hos alla märken, som satsar på att göra mer eleganta varianter av klassiska fritidsplagg – både i silhuetter och materialval. När jag ska styla en bekväm look är det just detta jag tar fasta på. Jag använder fritidsmodets typiska plagg, men genom att välja i lyxigare material och i mer omtänksam design än vad som är brukligt gör jag looken mer elegant. Och, som alltid, en konstrast. I denna look blir det en lyxväska och/eller vackra smycken med dekorativ form.

Jag hittar även lite inspiration i den här bilden av modellen Lisa Taylor från 1976 – hon har lyckats få bekväma plagg se eleganta ut. Snyggt!

Foto: ARTHUR ELGORT / CONDE NAST / CONTOUR BY GETTY IMAGES CONDE NAST COLLECTION EDIT

Här har jag valt plagg som tillsammans utgör just en sådan avslappnad elegant look som är så rätt just nu. 

Quiltad kappa från Totême

Det finns många kappor av det här slaget på marknaden just nu, och i alla prisklasser, men i min mening är det här den bästa. Det jag tycker om är att den är vid, vilket gör att den sväljer allt från oversizekavajer till en tjock tröja - eller båda. Den uppmuntrar lager-på-lager-styling – ett stort plus i min bok. 

Quiltad kappa av polyester från Totême. Mer info och köp här (länk till Totême)

Kappa från Totême. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.Kappa från Totême. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.Kappa från Totême. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.
Kappa från Totême. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.

 

Täckkappa från Part Two

En härlig täckkappa ger i prinicp samma look. Här skulle jag vilja slå ett slag för att se till att kappan inte sitter för tight – en vidare silhuett är både mer trendig och praktisk. 

Kappa av polyamid från Part Two. Mer info och köp här (länk till Åhléns). 

Kappa från Part Two. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.Kappa från Part Two. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.Kappa från Part Two. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.
Kappa från Part Two. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.

Läderhoodie från Tiger of Sweden

Att växla upp hoodien till ett lyxigare material är verkligen ett kanontips för att göra din look modern. Här har jag valt en i läder som jag tycker är fantastisk. Naturligtvis är priset avsevärt högre, men å andra sidan får du ett plagg som du bär som jacka i vår och som ger dig en extremt trendig, och varmt bekväm, look hela vintern. 

Hoodie av läder från Tiger of Sweden. Mer info och köp här (länk till Tiger of Sweden). 

Lyxigt mjuk hoodie från Totême

Även denna hoodie är ett utmärkt exempel på den uppväxlade hoodien som här gjorts i ull/kashmir och i en elegant kamelfärg. 

Hoodie av ull/kashmir från Totême. Mer info och köp här (länk till Totême). 

Hoodie från Totême. Klicka och kom direkt till hoodien.Hoodie från Totême. Klicka och kom direkt till hoodien.Hoodie från Totême. Klicka och kom direkt till hoodien.
Hoodie från Totême. Klicka och kom direkt till hoodien.

 

Mjuka byxor från Cos

Här har vi ett exempel på en typisk ”mysbyxa” men som med en något mer elegant design blir ett utmärkt plagg för vardagsbruk även utanför hemmet. Kombinerad med en mer ”uppklädda” materialval på överkroppen ger detta en skön och avslappnad stil tillsammans med rätt skodon. 

Byxor av ull från Cos. Mer info och köp här (länk till Cos)

Byxa från Cos. Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.Byxa från Cos. Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.Byxa från Cos. Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.
Byxa från Cos. Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.

Eleganta läderstövlar från Arket

Detta är ett av höstens stora stövelkap enligt mig (har tagit upp dem förut här på sajten)! Jag älskar dess design – det vida skaftet gör att du får ner en byxa eller i alla fall tillåter en större vad – och den sleeka foten är så elegant. De kan både se sportiga och klassiska ut. Ett kanonköp!

Stövlar av läder från Arket. Mer info och köp här (länk till Arket). 

Stövlar från Arket. Klicka på bilden och kom direkt till stövlarna.Stövlar från Arket. Klicka på bilden och kom direkt till stövlarna.Stövlar från Arket. Klicka på bilden och kom direkt till stövlarna.
Stövlar från Arket. Klicka på bilden och kom direkt till stövlarna.

Polotröja från H&M

Det finns otroligt mycket stickat i butikerna just nu i olika material och prisklasser – och du har säkert en hel del i garderoben också. Jag skulle vilja slå ett slag för att du, i stället för att använda halsduk, tar en av dina tröjor och virar den lite nonchalant runt halsen. Så får du ytterligare ett användningsområde för dina garderobshjältar. 

Polotröja av polyester/akryl/ull från H&M. Mer info och köp här (länk till H&M). 

Tröja från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till tröjan.Tröja från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till tröjan.Tröja från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till tröjan.
Tröja från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till tröjan.

Superchic väska från Chanel

Vilken liten goding – det här är en väska som så klart lyfter vilken look som helst – vardag som fest. Det som ger den där extra piffen till en avslappnad look är att välja accessoarer som bryter av. En kul, snudd på opraktisk, väska till en bekväm look gör den mer intressant. Det behöver självklart inte vara en sådan här dyrgrip – testa att bära festclutch till och se vad det gör till din look!

Väska av sammet och metall från Chanel. Mer info och köp här (länk till Chanel). 

Väska från Chanel. Klicka på bilden och kom direkt till väskan.Väska från Chanel. Klicka på bilden och kom direkt till väskan.Väska från Chanel. Klicka på bilden och kom direkt till väskan.
Väska från Chanel. Klicka på bilden och kom direkt till väskan.

Ringar från Louis Abel

Smycken kan förstås göra samma jobb som väskan – bryta av en avslappnad look och på det sättet göra den mer spännande och elegant. Jag tycker verkligen om dessa ringar – och Louis Abel är en av de nominerade märkena i Damernas Värld Guldknappen Accessor 2020 (läs mer här). Den organiska formen bryter mot det praktiska och avskalade. Fint!

Ringar av silver med 18K guldöverdrag från Louis Abel. Läs mer och köp här (länk till Louis Abel). 

Ringar från Louis Abel. Klicka på bilden och kom direkt till ringarna.Ringar från Louis Abel. Klicka på bilden och kom direkt till ringarna.Ringar från Louis Abel. Klicka på bilden och kom direkt till ringarna.
Ringar från Louis Abel. Klicka på bilden och kom direkt till ringarna.

Mörkrött läppstift från Mac

Hur ska då makeupen se ut? Ja, det bestämmer man såklart själv – jag satsar på en naturlig look, men med en stark mun. Vinrött är min absoluta favoritfärg och en avskalad makeuplook med en mörkt röd mun är jättesnyggt. Inte minst till den här looken. 

Läpptstift i nyans Double Fudge från Mac. Mer info och köp här (länk till Lyko). 

Läppstift från Mac. Klicka på bilden och kom direkt till läppstiftet.Läppstift från Mac. Klicka på bilden och kom direkt till läppstiftet.Läppstift från Mac. Klicka på bilden och kom direkt till läppstiftet.
Läppstift från Mac. Klicka på bilden och kom direkt till läppstiftet.

Chic mössa från Wera

En fin mössa står högst upp på min shoppinglista för hösten, och den här från Wera ligger bra till. Bra pris, bra kvalitet och precis den där vardagschica mössan som jag letar efter. 

Mössa av kashmir/ull från Wera. Mer info och köp här (länk till Åhléns). 

Mössa från Wera. Klicka på bilden och kom direkt till mössan.Mössa från Wera. Klicka på bilden och kom direkt till mössan.Mössa från Wera. Klicka på bilden och kom direkt till mössan.
Mössa från Wera. Klicka på bilden och kom direkt till mössan.

JONNAS STYLINGTIPS TILL LOOKEN

•Kappans praktiska känsla förstärks genom bekväma men eleganta stövlar.  

•Den vida silhuetten uppmuntrar lager-på-lager-styling

•Välj avslappnade plagg till, men gör looken mer chic genom lyxigare materialval. 

•En lyxig väska eller smycken, som helt bryter den praktiska stilen, blir en fin kontrast.

•Jag virar en stickad tröja runt halsen i stället för halsduk. 

 

LÄS ÄVEN Modechefen listar säsongens enkla stiltips för en ljuvlig look med bland annat stickat och skinn