Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Chefredaktören shoppar: ”5 köp som ger dig den franska stilen”

Upptagen? Shoppingsugen? Rådvill? Då ska du titta hit: Damernas Världs chefredaktör Jonna Bergh väljer ut fem köp som har alla rätt.

Mellan modesäsonger landar jag alltid i den klassiska franska stilen: Snygga byxor eller jeans, en bra kavaj, perfekta boots och något som ger en liten air av 70-tal. Avlsappnad elegans när den är som bäst.

 

Rutig cool kavaj från The Kooples

Rutig kavaj från The Kooples. Klicka på bilden och kom direkt till kavajen.Rutig kavaj från The Kooples. Klicka på bilden och kom direkt till kavajen.Rutig kavaj från The Kooples. Klicka på bilden och kom direkt till kavajen.
Rutig kavaj från The Kooples. Klicka på bilden och kom direkt till kavajen.

Reafynd! En rak kavaj med Prince of Wales-rutor från The Kooples blir mitt val för kvaj till den här looken. Jag bär den öppen och med en t-shirt under blir jag just sådär nonchanlant välklädd som jag vill vara. Mer info och köp här (länk till The Kooples).  

Utställda byxor från Mayla Stockholm

Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.
Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.

Mayla var nominerade till Damernas Värld Guldknappen förra året - läs en intervju med skaparen av märket Marlene Abraham här! – och är ett helt veganskt märke. De här byxorna är ju ett par helt perfekta klassiskt utsvängda byxorna som är så snygg och ger den där franska touchen. Mer info och köp här (länk till Mayla Stockholm). 

Användbar och cool cape från Busnel

Cape av ull från Busnel. Klicka på bilden och kom direkt till capen.Cape av ull från Busnel. Klicka på bilden och kom direkt till capen.Cape av ull från Busnel. Klicka på bilden och kom direkt till capen.
Cape av ull från Busnel. Klicka på bilden och kom direkt till capen.

En cape – vilket drömplagg det är! Det ger den där eleganta 70-talskänslan, det är superpraktiskt att slänga över dig i princip när som helst (när du reser, sitter vid datorn, över din jacka eller t-shirt) och gör allt snyggare. Den här capen från Busnel är en klassiker jag aldrig kommer att tröttna på och jag slänger den över kavajen när jag går ut. Mer info och köp här (länk till Busnel).

Otrolig bordeaux-färgade väskan från Gucci

Bordeaux-färgad Dionysus-väska från Gucci. Klicka på bilden och kom direkt till väskan.Bordeaux-färgad Dionysus-väska från Gucci. Klicka på bilden och kom direkt till väskan.Bordeaux-färgad Dionysus-väska från Gucci. Klicka på bilden och kom direkt till väskan.
Bordeaux-färgad Dionysus-väska från Gucci. Klicka på bilden och kom direkt till väskan.

Jag ska erkänna - mitt hjärta gjorde ett skutt när jag såg den här väskan. Dionysus-väskorna från Gucci är i dag en klassisk väskmodell och själv äger jag ingen (än … ). Och det finns ingen färg på väska jag älskar mer än vinrött. Det är både klassiskt och classy, om du förstår. Funkar till allt och roligare än svart och brunt – utan att bli en tokrolig färg på en accessoar. Älskar denna väska så mycket! Mer info och köp här (länk till Image Group).  

Perfekta ankelboots från Anine Bing

Ankelboots med klack av läder från Anine Bing. Klicka på bilden och kom direkt till bootsen.Ankelboots med klack av läder från Anine Bing. Klicka på bilden och kom direkt till bootsen.Ankelboots med klack av läder från Anine Bing. Klicka på bilden och kom direkt till bootsen.
Ankelboots med klack av läder från Anine Bing. Klicka på bilden och kom direkt till bootsen.

Klacken är elegant och tillräckligt hög för att ge mina ben en extra skjuts i de där utställda byxbenen (snyggt!) men inte så höga att det blir obekvämt och opraktiskt. Just den här klackhöjden är mycket mer stilig än en högre kan jag tycka. En riktig perfekt ankelboot som är exakt som en bra ankelboot ska vara. Mer info och köp här (länk till Anine Bing). 

LÄS ÄVEN Bäst i test: Vi har testat hightlighters – dessa produkter är vinnarna!