Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Chefredaktör Jonna Bergh tipsar om den eleganta 70-talsstilen inför våren 2020.Chefredaktör Jonna Bergh tipsar om den eleganta 70-talsstilen inför våren 2020.Chefredaktör Jonna Bergh tipsar om den eleganta 70-talsstilen inför våren 2020.
Chefredaktör Jonna Bergh tipsar om den eleganta 70-talsstilen inför våren 2020. Foto: Getty Images/Montage

Chefredaktören: ”Så bär jag jeans på elegant 70-talsvis i vår”

När 70-talsvindarna blåser över modet sveps chefredaktörens jeanslook med och hon klär sig i 70-talssilhuett och tidsenliga detaljer.

Chefredaktör Jonna Bergh spanar in 70-talet när hon planerar vårens alla looks. Varm makeup, avslappnad elegans och en noggrann detaljrikedom.

Ett smalt skärp med guldspänne sätter looken perfekt

Det sitter i detaljerna

Jag dyker in i den 70-talstrend som vi ser i vår och som du kan läsa mer om i trendrapporten som modechef Lisa Pettersson skapat åt dig (klicka här och kom direkt dit) Levi's-modellen Ribcage med hög midja (länk) och rätt vidd på benen är en favorit, och tillsammans med en blus med lite vidd ger det helt rätt silhuett. Ett smalt skärp från Åhléns med guldspänne (länk) sätter looken perfekt. En fransdetalj på rocken från Rodebjer (länk) ger en modern 70-talskänsla som jag bara älskar!

LÄS MER: Vårens bästa jeans – säsongens trender och så stylar du dem 

Rock från Rodebjer, Jeans från Levi's, skärp från Åhléns.Rock från Rodebjer, Jeans från Levi's, skärp från Åhléns.Rock från Rodebjer, Jeans från Levi's, skärp från Åhléns.
Rock från Rodebjer, Jeans från Levi's, skärp från Åhléns. Foto: Getty/Montage

Tillsätt din personlighet

En scarf är ett bra sätt att addera en lite personligare prägel till en annars evig stil, som jeans och blus ändå får sägas vara. Jag lyxar till det med en sidenscarf från Hermès (länk) – de öppnar roligt nog egen butik i Stockholm senare i år. Ett vackert halsband får gärna adderas, jag tycker om en liten känsla av ett hästbetsel hos detta från Thomas Sabo (länk). I öronen: Enkla ringar med lite 70-talssväng och stor personlighet från Marqet (länk) blir en fin detalj.

Halsband från Thomas Sabo, örhängen från Marqet, scarf från Hermès.Halsband från Thomas Sabo, örhängen från Marqet, scarf från Hermès.Halsband från Thomas Sabo, örhängen från Marqet, scarf från Hermès.
Halsband från Thomas Sabo, örhängen från Marqet, scarf från Hermès.

Varm makeup

Linda Pica, som gör makeupen hos Chanel, har inspirerats av öknen inför våren. Jag tycker hennes nya makeupkollektion är fantastisk och den går mycket bra ihop med den moderna versionen av 70-talet som vi ser i modet. Det gäller även för YSL:s nya Libre (länk) – doften är otrolig och flaskan är en fröjd att titta på varje dag.

Ögonskuggepalett från Chanel, parfym från YSL.Ögonskuggepalett från Chanel, parfym från YSL.Ögonskuggepalett från Chanel, parfym från YSL.
Ögonskuggepalett från Chanel, parfym från YSL.

Perfekt avslappnad elegans

Celines visning för våren inspirerade mig med det sätt man gjort en jeanslook väldigt glamourös genom att addera plagg i glansiga och glittrande tyger - avslappnad elegans när det är som allra bäst. Någonting att fundera på inför vårens fester!

Celine SS20.Celine SS20.Celine SS20.
Celine SS20.