Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Chefredaktören: ”10 svarta festliga klänningar att fira i: Nu öppnar Sverige på riktigt igen!”

Nu öppnar Sverige på riktigt igen och Damernas Världs chefredaktör Jonna Bergh bjuder upp till dans i tio snygga svarta klänningar att fira i!

Äntligen släpper restriktionerna snart och livet återgår till det mest normala som vi upplevt på nästan två år. Dags att fira! Efter att partygarderoben har slumrat ett bra tag nu, är suget efter något riktigt tjusigt större än vanligt. Så bra då att det finns en mängd snygga partyklänningar att klicka hem. Här har jag valt tio som jag rekommenderar varmt. 

Svart klänning med glans och puffärm

Danska Rotates signaturklänning kommer för säsongen i en svart, glansig version och vi älskar denna partybomb så mycket fortfarande! Mer info – köp här (länk till Wakakuu). 

Supervacker svart festlig klänning

Kan det bli festligare än i bar rygg, se-på-mig-material, och puffärm. Svar: Absolut inte! Ett drömköp till bra pris. Mer info – köp här (länk till Ellos).  

Svart lång klänning med vackert dekolletage

Klänningen som har allt: Elegant längd, härlig silhuett och dessutom det där supersmickrande dekolletaget. En dröm! Mer info – köp här (länk till Cos). 

Svart elegant lång klänning

En otroligt vacker klänning från Acne Studios med spännande rygg som du utan tvekan blir festens drottning i. Mer info - köp här (länk till Wakakuu). 

Svart wrapklänning i linne

En kort liten partystass från Arket, men som genom linnematerialet känns lite mer åt det sobra hållet, dessutom i smickrande wrapmodell som är lättare att bära än en ”vanligt” skuren LBD. Mer info – köp här (länk till Arket). 

Vid vacker svart klänning med volang

Supervacker lättburen klänning från Carin Wester med kort ärm – läge att visa vassa smycken! – och en generös volang nedtill. Mer info – köp här (länk till Åhléns). 

Stickad svart, elegant, lång klänning

Höstens trendplagg nummer ett: En stickad lång klänning med lång ärm, denna perfekta från Filippa K. Klä upp med klackar och tjusiga smycken och du är på trendernas första plats. Mer info - köp här (länk till Filippa K).  

Dramatisk assymetrisk svart sammetsklänning

Otroligt tjusig klänning med den dramatiska och ovanliga skärningen över axeln. Så otroligt snygg! Mer info - köp här (länk till Reiss).  

Härlig svart festlig klänning med knyt, rosett och volang

Vilken underbar klänning som också är generös i vidd och med fint knyt och lyxig volang. Den här syns det ju att du har kul i! Mer info – köp här (länk till & Other Stories).   

Klassisk svart lyxig klänning från Dagmar

Den här klänningen är något alldeles extra! Den veckade volangen och snedskurna axeln plus elegant längd gör denna klänning till en av de vackraste just nu. Mer info – köp här (länk till Boozt). 

LÄS ÄVEN Höstens snyggaste trenchcoats – från klassiker till trendköp