Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Chefredaktören: ”Trendsäkra plagg att investera i under Black Friday”

Damernas Världs chefredaktör Jonna Bergh tipsar om trend- och stilsäkra plagg att slå till på under Black Friday-veckan.

Trendigt behöver inte stå i opposition till tidlöst. Tvärtom så är just tidlöst mode något som även trendbilden omsluter. Här finner du köp som håller länge, länge, länge.

1. Höstens kappa ska vara riktigt lång

Märket Stylein fyller 20 år och firar med en jubileumskollektion (läs mer här) varifrån denna ljuvliga kappa i kashmirblandning kommer. Jag älskar den för dess vackra snitt – och för längden. En riktigt lång kappa är så fruktansvärt elegant. Mer info – köp här (länk till Stylein). 

LÄS ÄVEN Stylein firar 20 år: ”Nu släpper vi en lyxig jubileumskollektion!”

2. Skinnjackan ska vara modell taxi-jacka

Den så kallade ”taxijackan” i skinn är höstens finaste enligt mig. Rymlig, cool och tidlös – ett riktigt bra köp. Denna anorakinspirerad jacka i läder med avslappnad passform har ett bra pris och helt rätt utseende. Mer info – köp här (länk till H&M). 

3. Klänningen ska vara stickad

De vackraste klänningarna den här säsongen är stickade – och det tackar vi för! Bekvämt, varmt och mysigt. Rodebjer gör en av de bästa jag funnit. Firar gärna julhelgen i den här! Mer info - köp här (länk till Rodebjer). 

4. Bootsen ska vara grova (ja, fortfarande)

De grova bootsen finns i var mans skogarderob – och det är inte svårt att förstå varför. Praktiska, bekväma och gör allt snyggare (stora skor är alltid att föredra framför nätta anser jag). Ganni gör dessa skor otroligt bra, gillar finishen väldigt mycket på detta par. Mer info - köp här (länk till Wakakuu).  

LÄS ÄVEN Vintermode 2021: vinterskor som håller både stilen och värmen

5. Byxan ska ha hög midja och vidd

Hade någon bett mig att utse årets köp så hade de här byxorna legat bra till – jag har dem själv i svart och nu vill jag inget hellre än att även få dem i denna eleganta färg. De är helt perfekta, lovar. Mer info – köp här (länk till Filippa K).  

6. Tillsätt något Bottega-grönt

Bottega-grönt har blivit ett begrepp och de här lurviga kompisarna blir ju mer än lovligt härliga att bära till en kostym, jeans, festklänning eller mysbyxor. Kort sagt – till allt! Mer info – köp här (länk till Netaporter). 

LÄS ÄVEN Bottega Venetas Daniel Lee fortsätter att älska grönt

7. Den stickade tröjan har dragkedja

Årets uppstickare på trendtoppen i fråga om stickat är tröjan med dragkeja och hög krage. Jag tycker den här är så himla fin, precis den fit jag är ute efter. Mer info – köp här (länk till Cos).   

Slutligen: Något med pajetter!

Jag har varit sugen på paljetter hela hösten och nu har jag fallit för den här klänningen från Zara. Men … Den är nog lite för kort för mig, dock hade jag ändå tänkt använda den som top och för mig är det då bara skönt att den är lång så jag kan stoppa in den lite nonchalant i byxorna eller kjolen. Mer info – köp här (länk till Zara).  

LÄS ÄVEN: Modechefen: ”Tidlösa klassiker att hålla koll på under rean”

LÄS ÄVEN: 10 lyxiga presentaskar och boxar för skönhetsälskaren (presenttips!)