Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kronprinsessan Victoria valde starkt rosa under besöket i Kenya.
Kronprinsessan Victoria valde starkt rosa under besöket i Kenya.
Kronprinsessan Victoria valde starkt rosa under besöket i Kenya.
1 AV 4
Så stajlar hovstylisten Tina Törnquist kronprinsessan när det vankas fest
2 AV 4
Kronprinsessan Victoria valde starkt rosa under besöket i Kenya.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
3 AV 4
Foto: STELLA PICTURES/BALKIS PRESS
4 AV 4
Foto: STELLA PICTURES/BALKIS PRESS / TT NYHETSBYRÅN

Chockrosa regerar det svenska kungahuset

Chockrosa har intagit kungahuset. Kronprinsessan Victoria har bytt kostym mot klänning men i samma färgstarka kulör, som definitivt fortfarande är säsongens trendfärg nummer ett.

Vi har sagt det förr och nu säger vi det igen – med starkare stämma. Chockrosa har synts överallt i höst – och fram för allt i det svenska kungahuset. 

Kronprinsessan Victoria, som just nu befinner sig i Kenya för ett officiellt besök arrangerat av FN:s utvecklingsprogram UNDP bytte ut den flitigt använda knallrosa kostymen mot en lika trendigt rosa klänning av designern Camilla Thulin.

Foto: LISE ÅSERUD/NTB/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: LISE ÅSERUD/NTB/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kostymen som blivit Victorias signaturplagg – tillsammans med knytblusen – går ofta i starka färger. 

Kronprinsessan på Kungliga vetenskapsakademien i Stockholm i maj 2022. Foto: Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Drottning Silvia har annars den senaste tiden varit färgens främsta förespråkare – något som klär henne mycket väl. Som i oktober i år när kung Carl Gustaf ordnade festlig galamiddag på slottet, som hölls i ära av kung Willem-Alexander och drottning Máxima av Nederländerna.

Drottning Silvia lyste bokstavligen upp slottet i denna chockrosa sidendröm med puffigt snitt – en klänning vi inte sett på henne förut. Foto: PELLE T NILSSON / SPA | Swedish Press Agency

Silvia – som allt oftare klär sig i färgstarka kläder – gjorde inget undantag när hon nyligen var på statsbesök i Jordanien. Silvias dress var en riktig fullträff och kombinerade ett klassiskt mönster med den trendiga nyansen. Och det knallrosa fick även ta plats under det nederländska statsbesöket i oktober när Silvia bar lyxig tweeddräkt från Chanel. 

Drottning Rania av Jordanien och drottning Silvia i Amman under kungaparets statsbesök i november. Foto: NIEBOER / SIPA / SCANPIX / STELLA PICTURES/DDP/PPE/NIEBOER DDP
Silvia i ceriserosa Chaneldräkt från oktober i år tillsammans med drottning Máxima. Foto: DDP / STELLA PICTURES/DDP DDP

Prinsessan Sofia var tidigt ut i år med trendfärgen och bar en vacker rosa klänning med volanger och rosettdetalj från Lars Wallin under prisutdelningen på QX-galan tillsammans med prins Carl Philip i april.

Sofia och Carl Philip på QX-galan i april 2022. Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN

Chockrosa på Nobelfesten

Vågar vi hoppas på att det chockrosa även får ta plats under den stundande Nobelfesten i år? Både Silvia, Victoria och Madeleine har tidigare burit just rosa under den stora festkvällen och att återanvända Nobelklänningar borde kunna vara ett populärt tema bland kungafamiljen och övriga gäster i år, med tanke på den vintagetrend som just nu råder på röda mattor och galor i stort. 

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias alla nobelklänningar från 1995 till i dag

Prinsessan Madeleine gjorde knallrosa entré på Nobelfesten 2019 i klänning designad av Angel Sanchez.
Nobelklänningen Victoria bar 2008 – en ceriserosa skapelse i design signerad Pär Engsheden. Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL
Drottning Silvias klänning från 1988 skapad av danska hovets stöttepelare Jörgen Bender. Foto: CHARLES HAMMARSTEN / IBL
Även prinsessan Sofia har burit rosa under firandet i Blå hallen – även om tonen inte var lika stark. På sin första Nobelfest valde prinsessan svensk design signerad Ida Sjöstedt. Foto: PASCAL LE SEGRETAIN / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE

LÄS MER Höstmode 2022: Rosa regerar – 5 sätt att anamma trendfärgen

LÄS MER Prinsessan Madeleines alla Nobelklänningar från 2000 till i dag