Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Damernas Världs läsare: ”Här är våra stillöften för 2021!”

Nytt år, nya löften! Även i fråga om stil – Damernas Världs läsare avger här sina stillöften för dig att inspireras av? Några exempel: Aldrig mer obekväma skor, köpa en ny lyxväska – och att de röda byxorna äntligen ska åka på! 

I vår Facebook-grupp Damernas Värld Stilklubb råder det alltid febril aktivitet. Lagom till det nya året ställde vår chefredaktör Jonna Bergh frågan om vilka stillöften våra härliga läsare har för 2021. Den överlägset mest populära löftet är att piffa upp sin stil inför nya året – men också att shoppa mindre och smartare. 

Nedan följer några av våra medlemmars inspirerande svar – kanske är det något av dessa löften du vill göra till ditt eget? Välkommen även att ansluta dig till Damernas Värld stilklubb – roliga diskussioner varje dag. Här kommer du till gruppen!

LÄS ÄVEN Damernas Världs redaktion: ”Så nystartar vi stilåret 2021!”

Stillöfte 2021: PIFFA MER!

Varje dag är klänningsdag, förutom på kvällen när jag slappar i soffan.
– Mia Stjernfeldt

Jag ska sminka mig varje dag! För min egen skull.
Marie Gustafsson Lindström

 Läppstift alltid på!
– Lisa Jansson Linder

I dag har jag klippt mig hos en jättegullig o duktig frisör, köpt nya glasögon(dom gamla var 5-6år sa optikern) Nya tuffa bågar, fast min stil med sköldpadda. Bra början!
– Tone Heen

Jag har bestämt mig för att låta mig själv ta plats även hemma hos mig själv. Alltså – experimentera med smink och stilar även hemma på dagtid. Just nu jobbar jag med olika slags eyeliner och vingar. Jag ska överraska alla kolleger på Skypemötena med smink och hårstyling. Det är ju tyvärr inte mycket kläder som syns plus att jag har sekelskifteslägga och kall,t så man måste ha en tjock tröja. Men smink! Nu jädrar i min låda åker färgerna fram!
– Caisa Ankarsparre

Alltid business redo: Uppklädd, sminkad, fixad men inga obekväma plagg eller skor!
– Suzanne Tigwall

Make up varje dag, snygg i håret varje dag, stödstrumpor varje dag. Och en ny väska, förmodligen Valentino.
– Suzanne Jaeger

En Valentino-väska för det nya året?En Valentino-väska för det nya året?En Valentino-väska för det nya året?
En Valentino-väska för det nya året? Foto: Francesco Gili

Aldrig glömma läppstift och måla naglarna oftare samt satsa på örhängen som tränger igenom ”skärmen”.
– Karina Ericsson Wärn

Börja använda mina kläder, skor och väskor mer. Har så många snygga plagg i garderoben som jag aldrig använt. Har lovat mig själv att vara mer vardags snygg. Blev väldigt mycket myskläder förra året.
– Mia Nordling

Jag ska försöka ha på mig en grej som ”sticker ut” varje dag (när jag är ute i vanligt liv bland folk). Kan vara vad som helst i kläd- eller accessoir men som höjer ögonbrynen lite på både mig och andra!
– Gabriella Ringvall Bengtsson

Att fixa mig och klä mig bättre när jag jobbar hemma, mår ju så mycket bättre i finare kläder än att gå i mjukisar hela dagen.
– Tina Olsson

Mitt löfte är att våga använda mer färg. Svart, vitt, beige, mörkblått är 90% av min garderob. Köpte ett par röda byxor som jag har lovat mig själv att använda i år. Får se när jag vågar!
– Malinda Andersson

Piffa mig varje dag även fast jag jobbar hemifrån.
– Jessica Olson

Tänkte att jag skulle försöka gå och klippa mig hos en frisör, efter många år i Salong Badrum. Längtar efter våren och klänningar, nu har jag tjugo minuters cykeltur till jobbet så att försöka kombinera snygga och varma kläder också, men det blir alltid den varmaste kappan/halsduken/mössan för frysa vill jag föga. Och min varmaste mössa är fortfarande samma gamla vanliga, som nu har hängt med i 28 år. Jag har köpt på mig andra under årens lopp, men ingen är hittills varmare än den.
– Laila Sunter

LÄS ÄVEN ”Bästa sminkprodukten någonsin” – Damernas Världs Stilklubb listar sina favoriter 

Stillöfte 2021: BYGGA EN BÄTTRE GARDEROB

Jag ska börja redan nu att bygga upp en fabulös sommargarderob. Tänker mig att vi alla är vaccinerade i sommar och då ska jag resa runt som en tjusig dam.
– Theresa Bengtsson

Jag vill använda fler plagg i garderoben och bredda stil och outfit. Jag är ”beroende av” och lägger krut på att byta ytterplagg flera gånger i veckan, men fastnar lätt i de bekväma jeansen, svarta och blå, med stora stickade tröjor i basic färg under. Längtar efter lusten till skjorta, cool T-shirt och kavaj eller att slå på stort med en rutig kjol till grova kängor och rock.
– Lena Sandqvist

Jag håller på att bygga upp en ”alltid snygg mamma”-garderob. Vill se så där klassiskt snygg ut som alla amerikanska film mammor gör när jag hämtar och lämnar på förskolan i vår.
– Petra Rosqvist 

Stillöfte 2021: RENSA  

 Jag behöver rensa garderoben! Har alldeles för mycket kläder!
–Marilyn Mansilla

För mig gäller rensa garderoben!!!! Färgfläckar på massa kläder(frisör dilemma). Och har alldeles för mycket som bara hänger och skrotar. Badrummet ska även rensas på produkter, bara det som används får vara kvar!
– Janina Blomqvist

Sälja/skänka av kläder som är för små eller aldrig använda, samt slänga en massa fina bh:ar, går ändå alltid runt på fem, tio bekväma.
– Anna-Lena Josefsson

LÄS ÄVEN: Damernas Världs modechef om hur du rensar din garderob på ett ultimat sätt 

Stillöfte 2021: BEKVÄMARE STIL

Aldrig mer ett par obekväma skor!
Maria Lidzell

Nu är det slut på smala skor med klack för Maria!Nu är det slut på smala skor med klack för Maria!Nu är det slut på smala skor med klack för Maria!
Nu är det slut på smala skor med klack för Maria! Foto: Catwalkpix.com

Jag har jobbat hemifrån i många år och insett att snygga mysbyxor kan man inte ha för många av. En annan lärdom är att om du har norska skogkatter bör man undvika svarta mysbyxor. Alternativt ha ett jättelager av Ikeas klädvårdsrullar - finns en anledning till att de heter Bästis...
–Marianne Djudic

Stillöfte 2021: SHOPPA MINDRE OCH MER VINTAGE

Jag ska inte köpa några kläder i januari. Jag har däremot planer på att ändra kläder jag redan har så det passar mig. Jag blev inspirerad av en dokumentär om Martin Margiela och Jenny Skavlan.
– Helen Nilsson Lejtzen

För mig gäller noll shopping varannan månad och i stället försöka använda de mängde av fina kläder jag redan har. Jag kommer köra med galgmetoden, alltså vända galgen bak och fram på de kläder jag har använt. Då ser jag enkelt vilka som inte har använts och måste då se till att använda dem.
– Sara Grinde

Återbruk – i min garderob o nu ärver jag min dotters och mina söners kläder; den yngsta är 14 så hans brallor funkar nu. Är nu i LA o får kläder från min dotter, 27 år, som fått från min svägerska så nu blir det tredje generationens hand-me-downs! Känns bra! Återbruk o mönstermix är min grej!
– Eva Sundqvist Olmos

Sonens kamouflagejacka kan lätt sätta sprätt även på mammas outfit.Sonens kamouflagejacka kan lätt sätta sprätt även på mammas outfit.Sonens kamouflagejacka kan lätt sätta sprätt även på mammas outfit.
Sonens kamouflagejacka kan lätt sätta sprätt även på mammas outfit. Foto: Catwalkpix.com

▪️Mixa och matcha med de kläder och smycken jag redan har. Tycker om återbruk. I min garderob finns även kläder och skor från min mamma (60-tal). Scarfars från min mormor.
▪️ På inköpslistan står inhandling av några snygga vår kor.
▪️ Använda mycket färg mina klädval.
▪️Ta mig tid att kombinera ihop olika outfits.
▪️Använda olika hårsmycken.
▪️Lägga lite mer tid på min sminkning. Idag dagkräm, mascara och rouges.
Madelene Örberg

Inga onödiga inköp av kläder. Kolla in vad som finns och blanda och ge, massor av outfits utan att köpa nytt.
– Lotta Långberg

Jag älskar mode och trodde aldrig jag skulle skriva ett inlägg som jag nu är på väg att göra... Jag fick en ögonöppnare då jag såg ett program om att 25 % av världens djur och insekter är på väg att dö ut, med katastrofala följder för vårt jordklot.  Klädtillverkning är en smutsig business och jag känner starkt för att bara köpa second hand 2021. Det finns flera fina grupper här på FB med mycket märkeskläder som knappt är använda. Tradera är också grymt! Dessutom är det kul (men ganska tidsödande!) att leta fram plaggen. Så det får bli mitt nyårslöfte!
– Marie Olsson

Jag tänker så här:
- Rensa ut gammalt som jag inte använder. Ge bort och sälja.
- Tänka på att ”piffa” 😉mig trots att jag jobbar hemma.
- Bara köpa det jag verkligen vill ha och behöver.
-Fundera före jag köper något nytt. Behöver jag detta? Håller det mer än en säsong? Kommer jag att ha det när jag ska tillbringa min tid på kontoret?
Helen Strandberg

Stillöfte 2021: SATSA PÅ KVALITÉ

Alla mina kläder ska se ut som jag alltid haft dem. Kvalité utan trend.
– Emma Overgaard

Börja använda alla de ärvda klänningar som jag låtit sy om för dyra pengar!
– Lotta Edholm

Ärvda spetsar kan bli något fint att ha på sig.Ärvda spetsar kan bli något fint att ha på sig.Ärvda spetsar kan bli något fint att ha på sig.
Ärvda spetsar kan bli något fint att ha på sig. Foto: Catwalkpix.com

Mitt är att börja använda alla kläder jag har, att de inte bara hänger i garderoben och se fina ut. Lätt att ta på sig nåt smidigt bekvämt. Jag blir ju mer stilsäker och så används allt. Det som inte blir använt ska rensas bort. Att rensa hela garderoben noga och reflektera över vad som ska skaffas in är en punkt också. Och sen köper jag bara in fina kvalitetsgrejer.
Nina Uhlin

LÄS ÄVEN De bästa nagellacken någonsin enligt Damernas Värld Stiklubbs medlemmar – från budget till lyx