Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Kristin Lorenzen

Damernas Världs modechef sammanfattar Fashion Week Stockholm SS18

Damernas Världs modechef Lisa Pettersson tycker Fashion Week Stockholm SS18 levererat en självsäkerhet som saknats de senaste säsongerna. Här summerar hon modeveckan – och de viktigaste trenderna som visades upp.

Hur skulle du sammanfatta Fashion Week Stockholm SS18?

– Jag tycker att modeveckan och våra designers verkligen levererade i år. Ett fullspäckat schema och väldigt hög kvalité på visningarna. Det var upplyftande med miljöombyte, Grand Hôtel med Spegelsalen och Bolinderska Rummet var underbara visningslokaler som kändes lyxiga.

Lisa Pettersson med Emilia Klang, moderedaktör på Damernas Värld, utanför Grand Hôtel.Lisa Pettersson med Emilia Klang, moderedaktör på Damernas Värld, utanför Grand Hôtel.Lisa Pettersson med Emilia Klang, moderedaktör på Damernas Värld, utanför Grand Hôtel.
Lisa Pettersson med Emilia Klang, moderedaktör på Damernas Värld, utanför Grand Hôtel.

Och kollektionerna som visades upp?

– Som sagt hög kvalité och stor variation av olika stilar. Svenskt mode levererar mångfald i år och en självsäkerhet som jag tycker saknats de senaste säsongerna. Jag tycker överlag att det var en väldigt positiv stämning under modeveckan.

Var det något som stack ut?

– Jag tycker att castingen av modeller var suverän den här säsongen. Äntligen ser vi en bättre spegling av verklighetens olika kvinnor.

Vilka trender dominerade på catwalken?

– Våren vi möter domineras av en hel del färg och pasteller, men för den som inte riktigt är redo för denna färgexplosion så finns det också kollektioner i en mer sofistikerad färgskala. Även mycket fint skräddat som blandas med feminina silhuetter i material som siden och chiffong. Det är framförallt den självsäkra, moderna kvinnan som dominerar på catwalken.

Emilia Klang, chefredaktör Martina Bonnier och Lisa Pettersson på Rodebjers visning.Emilia Klang, chefredaktör Martina Bonnier och Lisa Pettersson på Rodebjers visning.Emilia Klang, chefredaktör Martina Bonnier och Lisa Pettersson på Rodebjers visning.
Emilia Klang, chefredaktör Martina Bonnier och Lisa Pettersson på Rodebjers visning. Foto: Anna Mårtensson

Vad gillade du bäst?

– Åh, jag har många favoriter denna säsong, men gladast blev jag nog ändå av Carin Rodebjers fantastiska mönster och optimistiska färgskala. Man ville bara se mer, mer, mer!