Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

DEBATT: Vad tycker du om konstmaterial?

I nya numret av Damernas värld (finns ute i butik nu) kan du läsa ett insändarbrev som frågar sig om budget alltid är lika med konstmaterial?  Går det inte att hitta kläder av äkta material som siden, bomull, ull eller läder? 

DV:s moderedaktör Emma Sahlin svarar att kläder ofta blandas upp med konstmaterial, eftersom det är för dyrt att producera mode i äkta material ...

Nu vill vi veta: VAD TYCKER DU OM KONSTMATERIAL? Bra eller dåligt?

Budget + mode = konstmaterial?Tack för en mycket bra tidning! Damernas Värld har inte bara läsvärda artiklar utan också intressant och användbart mode för alla sorters kvinnor. Men jag blev väldigt förvånad när jag läste Modefynd under 1 000 kr i senaste numret. Finns det inte billiga, trendiga kläder i annat än konstmaterial? Går det inte att göra ett modereportage med endast kläder av äkta material, som siden, bomull, ull eller läder?

Ingela Wiklund

SVAR: Kul att du gillar Damernas Värld, och tack för din fråga. Det är alltid en tuff utmaning för oss att hitta trendiga och välsittande plagg som inte kostar skjortan. Plaggen och accessoarerna som vi har med i just detta modejobb har jag noggrant valt ut för att de har en hög trendfaktor och ger läsarna den perfekta guiden till de bästa höstköpen under 1 000 kronor. Exempel på plagg som valdes ut blev till exempel pälsväst, skinnbyxor, paljettklänning, långa skinnhandskar och päls­fodrade stövletter. Den typen av plagg och accessoarer blir helt enkelt för dyra att producera av 100 procent naturmaterial, därför blandas de upp med olika konstmaterial. Jag vill dock påpeka att konstmaterial nu för tiden inte behöver vara detsamma som dåliga material. Utvecklingen av kvalitet, hållbarhet och miljöhänsyn har hög prioritet hos många designers och kedjor, och går ständigt framåt. Självklart går det alldeles utmärkt att hitta moderiktiga plagg av naturmaterial till bra priser. Den typen av fynd försöker vi alltid att lyfta fram i varje nummer av DV.
Emma Sahlin, moderedaktör