Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Klänning av satin 2 569 kr, Designers Remix.Klänning av satin 2 569 kr, Designers Remix.Klänning av satin 2 569 kr, Designers Remix.
Klänning av satin 2 569 kr, Designers Remix. Foto: Luka Roné

Designers Remix grundare: ”Så klär du dig rätt efter din ålder”

2002 föddes Designers Remix med idén om att ta vara på de resurser som redan finns inom klädindustrin, genom att omforma, remixa och ta rätt på plagg och tyger som blivit över. Designern och grundaren Charlotte Eskildsen och hennes team vill skapa ikoniska och hållbara plagg för kvinnor de beundrar.

Beskriv ditt favoritplagg från AW20-kollektionen.
– Den skinnfria trenchcoaten. Det är en klassiker, men med en modern touch med voluminösa axlar och en skulpterad silhuett. Viktigast av allt är att den är gjord av mjukaste veganläder, för att undvika djurplågeri.

LÄS OCKSÅ: Rotate Birger Christensens grundare: ”Vi inspireras av Hollywood-glamour”

Om du väljer ett plagg att bära resten av livet, vad väljer du?
– Något svart, eftersom det kommer att förbli elegant och relevant för alltid. Jag älskar en väldesignad och skräddarsydd kavaj, så en svart sådan skulle förmodligen vara mitt eviga val.

God kvalitet i kombination med en ren och minimalistisk look är alltid modernt

Ditt bästa köp?  
– En skulpturerad kavaj av Yves Saint Laurent som jag köpte i Paris för många år sedan. Jag kommer aldrig att göra mig av med den. 

Hur klär du dig efter din ålder?  
– En kavaj av fint ylle, en sidentopp och jeans med bra passform, till exempel. God kvalitet i kombination med en ren och minimalistisk look är alltid modernt. Det gäller för alla åldrar.

LÄS OCKSÅ: Birgitte Raben, 49: ”Min stil är cool och sexig med en stor dos rock 'n roll”