Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

"Det första man ser på en kvinna är hennes skor" - Luciano Padovan

Sverige har fått ett nytt tillskott vad gäller skor och väskor. Nu har nämligen italienska Luciano Padovan slagit upp dörrarna till sin första svenska butik. Damernas.se var givetvis på plats och tog en pratstund med den italienska skodesignern. Intervjun hittar du efter klicket och skor ur Luciano Padovans höstkollektion ser du genom att klicka på bilderna nedan.Luciano Padovan började sin karriär som skodesigner i unga år och har hunnit med att arbeta för en rad stora modemärken. För 16 år sedan tog designern dock beslutet att starta sin egen linje som i dag finns representerad i mer än 50 länder. Och nu har alltså turen kommit till Sverige och Stockholm som fått sin första Luciano Padovan-butik.

Luciano Padovan, vad tycker du om Sverige?- Jag är väldigt imponerad av Sverige. Folket här klär sig väldigt bra. Jag har kommit till rätt plats!
Berätta om din höstkollektion.
- Det är en cool look i höstens kollektion. Det är mycket höga klackar och utsmyckningar på skorna. I den här kollektionen jag har också arbetat mycket med formen på skorna och att få klackarna i perfekt harmoni med formen.

Vad är det som utmärker dina skor?- Jag arbetar mycket med utsmyckningar, som speciella spännen och remmar. Även formerna och skärningarna är speciella på mina skor, säger Luciano Padovan och visar upp en högklackad sko som har formen av vågor på sidan.
Hur började ditt skointresse?
- Jag designade min första sko  när jag var 20 år, det var ett par höga stövlar utan sömmar och de blev en succé. Jag växte upp i en by utanför Milano som heter Parabiago men den kallas även ”The city of shoes” . Där tillverkar märken som Manolo Blahnic, Chanel och Hermés sina skor, så redan som liten blev jag väldigt fascinerad av skor och hur kvinnor såg ut i högklackade skor.  Det första man ser på en kvinna är ju hennes skor!