Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Den långa denimkjolen är ett av vårens och sommarens trendigaste plagg. Emelie Norberg som har instagramkontot @emeliienorberg visar hur enkelt du gör en egen av dina gamla jeans.Den långa denimkjolen är ett av vårens och sommarens trendigaste plagg. Emelie Norberg som har instagramkontot @emeliienorberg visar hur enkelt du gör en egen av dina gamla jeans.Den långa denimkjolen är ett av vårens och sommarens trendigaste plagg. Emelie Norberg som har instagramkontot @emeliienorberg visar hur enkelt du gör en egen av dina gamla jeans.
1 AV 2
Se Emelie Norbergs geniala tutorial
2 AV 2
Den långa denimkjolen är ett av vårens och sommarens trendigaste plagg. Emelie Norberg som har instagramkontot @emeliienorberg visar hur enkelt du gör en egen av dina gamla jeans.
Foto: Emelie Norberg

DIY: Så enkelt gör du sommarens trendiga långkjol – av dina gamla jeans

Den långa jeanskjolen kommer vi se mycket av den här säsongen. Emelie Norberg handlar alla sina kläder second hand och skapar sedan nya plagg genom remake. Här guidar hon till hur du enkelt syr om ett par gamla jeans till sommarens trendiga denimkjol.

Kjollängderna i denim började smyga sig neråt bland världens fashionistor redan förra året – och den långa jeanskjolen är nu ett av vårens och sommarens trendigaste plagg. När vi kollar runt verkar kjolarna redan börjat sälja slut i onlinebutikerna. Men att inventera din garderob eller besöka närmsta second hand-butik kan vara smart, det finns nämligen ett enkelt sätt att skapa en unik design av den långa denimkjolen. 

Emelie Norberg som bland annat har instagramkontot @emeliienorberg visar enkelt hur du syr om ett par gamla jeans till vårens långa trendkjol, steg för steg. Se klippet nedan – där du även får lära känna Emelie lite närmare.

LÄS ÄVEN Chefredaktörens strandstil: ”Sportigt med vassa detaljer”

Streetstyle från modeveckan i Paris förra året. Den här säsongen kommer den långa jeanskjolen synas överallt.Streetstyle från modeveckan i Paris förra året. Den här säsongen kommer den långa jeanskjolen synas överallt.Streetstyle från modeveckan i Paris förra året. Den här säsongen kommer den långa jeanskjolen synas överallt.
Streetstyle från modeveckan i Paris förra året. Den här säsongen kommer den långa jeanskjolen synas överallt. Foto: Catwalkpics

Så lätt syr du om jeansen till kjol

Emelie Norberg: ”Jag handlar alla mina kläder second hand”

Hur ser ditt modeintresse ut?
– Mode, kläder, färger och material har alltid intresserat mig. I dag lever jag mitt liv genom mode och då enbart med fokus på second hand, hållbarhet och remake.

Hur började ditt syintresse?
– Det har funnits sedan barnsben. Jag är uppvuxen i en väldigt kreativ familj. Att sy utvecklades till att bli mitt största intresse under min gymnasieutbildning där jag studerade mode och design. Sedan dess har jag sytt så gott som varje dag.

Emelie Norberg

Ålder: 34

Bor: Kungsholmen, Stockholm

Instagram/Youtube/Podd: Instagram och Youtube: @emeliienorberg Podd: Modetipset Secondhand

Vad letar du efter när du shoppar second hand?
– Det är väldigt olika eftersom jag handlar alla mina kläder second hand. Jag förälskar mig oftast i en färg eller ett material. Jag syr remake och ändrar ofta det jag fyndar second hand. Ett par jeans till exempel, de kan på ett enkelt sätt få nytt liv som en trendig långkjol!

Vad är dina 3 favoritplagg i garderoben som är återbruk?
– Jag har flera men mina tre favoriter just nu är: 1. Mina avtagbara fjäderband som kan stylas och användas på så många olika sätt. 2. Mitt set som jag har sytt om från en gammal kappa. 3. Min svarta topp med tredimensionella blommor som är skapad av en riktigt trött 90-tals jacka.

Vad jobbar du med i övrigt?
– Sociala medier, youtube, föreläsningar, event, workshops inom remake och podcast.

LÄS MER Moderedaktören: Så stylar jag den vadlånga kjolen

LÄS MER Sara Wimmercranz: ”Att välja bort nyproducerat är det bästa som hänt min stil”