Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dokumentär om Cristóbal Balenciaga

Den 23 mars 2012 kl 16.00 är det dags att sätta sig i soffan och slå på tv:n. Närmare bestämt slå på Viasat History. De bjuder nämligen på en hel timme av haute couture-historia.

Dokumentären i fråga heter Balenciaga - varaktighet i en kortlivad värld och handlar precis som namnet avslöjar om den legendariska modeskaparen Cristóbal Balenciaga, som även kallats "mästaren av oss alla" av Christian Dior.

Cristóbal Balenciaga grundade det anrika modehuset Balenciaga redan 1917 och på 1950- och 1960-talet erövrade den spanskfödde modeskapaparen världen med sina mästerverk. Han gjorde sig känd för sin skulpturala design, sin stora konstnärlighet och för att ha infört ett spanskt temperament i den franska couturen.

Nu är det 40 år sedan den store modeskaparen Cristóbal Balenciaga avled. För att hylla hans liv och verk i modevärlden varvar dokumentären gamla bilder med nya intervjuer där bland andra Hubert de Givenchy, Sonsoles Díaz de Rivera, Emanuel Ungaro och Juan Mari Emilas berättar om sin relation till Cristóbal Balenciaga och hans mästerverk.

Missa inte denna lektion i mode-historia!