Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
BILDEXTRA: Färgklickar, statement och modiga accessoarer
2 AV 2

Kungliga väskknepet Silvia och Victoria delar

Trött på dina väskor? Drottningen Silvia visade precis hur du ger favoritväskan en nytändning. 

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia inledde denna vecka med ett besök i Jämtland. Det är en del i den ”turné” som kungaparet är mitt uppe i med anledning av att kungen under sitt jubileumsår (50 år på tronen) ska besöka alla våra landskap. 

Carl Gustaf och drottning Silvia vid ankomsten till Östersund under sitt länsbesök i Jämtland under måndagen.Carl Gustaf och drottning Silvia vid ankomsten till Östersund under sitt länsbesök i Jämtland under måndagen.Carl Gustaf och drottning Silvia vid ankomsten till Östersund under sitt länsbesök i Jämtland under måndagen.
Carl Gustaf och drottning Silvia vid ankomsten till Östersund under sitt länsbesök i Jämtland under måndagen. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN

Kung Carl Gustaf var stiligt klädd i kostym med blå mönstrad slips och drottningen var chic i vit polotröja och dräktjacka till mörka byxor och boots. 

Drottning Silvia på besök i Jämtland.Drottning Silvia på besök i Jämtland.Drottning Silvia på besök i Jämtland.
Drottning Silvia på besök i Jämtland. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN

Det som framför allt fångade vår uppmärksamhet var den accessoar som stack ut allra mest. På axeln bar drottning Silvia en väska från modehuset Chanel – på vilken hade hon adderat en spännande detalj som gav väskan en personlig prägel. 

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia – i klädd favorithatten, varm kappa och chic väska – besöker Östersund under sitt länsbesök i Jämtland.Kung Carl Gustaf och drottning Silvia – i klädd favorithatten, varm kappa och chic väska – besöker Östersund under sitt länsbesök i Jämtland.Kung Carl Gustaf och drottning Silvia – i klädd favorithatten, varm kappa och chic väska – besöker Östersund under sitt länsbesök i Jämtland.
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia – i klädd favorithatten, varm kappa och chic väska – besöker Östersund under sitt länsbesök i Jämtland. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN

Silvia har anammat det stillknep som även hennes dotter, kronprinsessan Victoria, är en stor älskare av: Att knyta en scarf på sin väska. 

Silvias klassiska väska från Chanel har fått ett lyft med en scarf knyten runt axelkedjan.Silvias klassiska väska från Chanel har fått ett lyft med en scarf knyten runt axelkedjan.Silvias klassiska väska från Chanel har fått ett lyft med en scarf knyten runt axelkedjan.
Silvias klassiska väska från Chanel har fått ett lyft med en scarf knyten runt axelkedjan. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN

Att knyta en scarf runt väskans handtag eller axelband är ett enkelt sätt att förnya väskgarderoben, något uppenbarligen även kungligheter har behov av då och då. Det är inte första gången Silvia använder sig av detta stilknep, bara för någon vecka sen hettade hon upp sin exklusiva Hermès-väska på samma sätt. 

Silvia närvarar vi en konferens om trafficking i slutet på mars i år.Silvia närvarar vi en konferens om trafficking i slutet på mars i år.Silvia närvarar vi en konferens om trafficking i slutet på mars i år.
Silvia närvarar vi en konferens om trafficking i slutet på mars i år. Foto: KEITH RONNBERG / KEITH RÖNNBERG / STELLA PICTURE

Men Silvia är inte ensam i kungahuset om att älska att variera sina väskor – även hennes dotter använder sig regelbundet av knepet. 

Kronprinsessan Victoria anländer till Stadshuskällaren och ett seminarium arrangerat av Stockholm International Water Institute i kostym från Rodebjer, örhänge från Maria Nilsdotter och scarf runt väskans handtag.Kronprinsessan Victoria anländer till Stadshuskällaren och ett seminarium arrangerat av Stockholm International Water Institute i kostym från Rodebjer, örhänge från Maria Nilsdotter och scarf runt väskans handtag.Kronprinsessan Victoria anländer till Stadshuskällaren och ett seminarium arrangerat av Stockholm International Water Institute i kostym från Rodebjer, örhänge från Maria Nilsdotter och scarf runt väskans handtag.
Kronprinsessan Victoria anländer till Stadshuskällaren och ett seminarium arrangerat av Stockholm International Water Institute i kostym från Rodebjer, örhänge från Maria Nilsdotter och scarf runt väskans handtag. Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

På senare år har stylingknepet att dekorera sin väska med en scarf blivit än mer vanligt och varianterna är flera. Många väljer att linda in handtagen i en scarf, andra (som Victoria) väljer att knyta den nonchalant runt handtaget. Det är ett lätt och kul sätt att matcha en väska med en outfit eller att helt enkelt ge sin väskgarderob ett nytt utseende. 

Victoria matchade den turkosa kostymen med marinblå skor och väska när hon träffade Sveriges Paralympics-trupp.Victoria matchade den turkosa kostymen med marinblå skor och väska när hon träffade Sveriges Paralympics-trupp.Victoria matchade den turkosa kostymen med marinblå skor och väska när hon träffade Sveriges Paralympics-trupp.
Victoria matchade den turkosa kostymen med marinblå skor och väska när hon träffade Sveriges Paralympics-trupp. Foto: SPA/TT

LÄS MER Victorias svenska örhängen du kan köpa – från budget till lyx
LÄS MER
Prinsessan Sofias väskor – som du kan köpa!