Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Energi- och näringsminister och vice statsminister Ebba Busch i färgstrakt vintagefynd i rött.Energi- och näringsminister och vice statsminister Ebba Busch i färgstrakt vintagefynd i rött.Energi- och näringsminister och vice statsminister Ebba Busch i färgstrakt vintagefynd i rött.
1 AV 2
Se våra svenska kungligheters stilträffar
2 AV 2
Energi- och näringsminister och vice statsminister Ebba Busch i färgstrakt vintagefynd i rött.
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ebba Busch röda klänning ett vintagefynd för 200 kronor

Vad är väl en bal på Slottet? Om inte ett ypperligt tillfälle att bära ett vintagefynd från New York. Se bara på energi- och näringsminister Ebba Busch som stack ut i rött under gårdagens middag med kungligheter.  

Under tisdagskvällen anlände traditionsenligt politiker, kungafamiljen och andra gäster till konserten i Rikssalen när kungafamiljen tog emot på Stockholm Slott. Det märktes att detta var en viktig kväll, då samtliga kvinnliga medlemmar av kungafamiljen verkligen plockat fram några av sina allra bästa klänningar ur de kungliga garderoberna. Vi har sett klänningarna tidigare – men vad gör det? Vackra klänningar är till för att användas ofta. Och kanske tog energi- och näringsminister Ebba Busch inspiration från kungafamiljen när hennes klädval denna kväll föll på ett rött fodral – närmare bestämt en vintageklänning inköpt för endast 200 kronor under en resa till New York, enligt hennes presskontakt. 

Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det är inte första gången Ebba Busch uppmärksammas för sitt klänningsval. Tidigare i år nekades hon att delta på Elle-galan och la då upp bilder på instagram där hon syns med klänningen hon tänkt bära på modegalan. Till bilderna, som var tagna utanför ryska ambassaden i Stockholm, skrev hon om ukrainske designern Ivan Frolovoch och om läget i Ukraina.

Ebba Busch utanför ryska ambassaden tidigare i år.Ebba Busch utanför ryska ambassaden tidigare i år.Ebba Busch utanför ryska ambassaden tidigare i år.
Ebba Busch utanför ryska ambassaden tidigare i år. Foto: Hampus Marcussen / Hampus Marcussen

LÄS ÄVEN Sara Wimmercranz: ”Att välja bort nyproducerat är det bästa som hänt min stil”

LÄS ÄVEN 5 smarta modeknep: så ger du dina kläder nytt liv