Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Efva Attlings stilresa - från då till nu.Efva Attlings stilresa - från då till nu.Efva Attlings stilresa - från då till nu.
Efva Attlings stilresa - från då till nu. Foto: TT

Bildextra: Efva Attlings stilresa – från popstjärna till smyckesdrottning

Efva Attling har alltid haft stil – och här är 40 bilder som bevisar det!

Smyckesdesignern Efva Attling har varit en känd person i Sverige sedan 1980-talet –och hon har alltid klätt sig i synk med sin tid. Från modell och popstjärna i X-Models till företagare och influencer idag … Stil är ingen bristvara hos denna dam. Så ladda upp –poppa popcorn och fila naglarna – här kommer en stilresa som är minst sagt inspirerande. 

Efva Attlings 80-talsstil

80-talet är decenniet som Eva Attling slår igenom – först som modell, därefter som glassig popstjärna i bandet X-models. Hiten Två av oss blir deras största hits – och är än i dag en gångbar hitlåt (Janice och Ji Nilsson gjorde en cover på den 2018). Efva sätter 80-talets stil perfekt.

Coolt och kaxigt med mycket fokus på hår.

STORT HÅR. 80-talet handlade mycket om storlek: Stort hår, stora accessoarer, stor axlar… Efva fixade den perfekta 80-talspermanenten i kombination med leopard, megastort på 80-talet. Gissa om hennes frisyr blev kopierad ute i stugorna efter den här heta vimmelbilden?

Efva Attling med Pugh Rogefeldt och Karin Glenmark 1982.Efva Attling med Pugh Rogefeldt och Karin Glenmark 1982.Efva Attling med Pugh Rogefeldt och Karin Glenmark 1982.
Efva Attling med Pugh Rogefeldt och Karin Glenmark 1982. Foto: ROGER TILLBERG/TT / ROGER TILLBERG TT NYHETSBYRÅN

AXELBRETT. Den här outfiten vill vi ha på oss idag! En snyggt avvägd byxlängd till en jacka med uppvikt ärm och breda axlar – och så den där fräscha brännan och million dollar-leendet på det. Brunt läder i skorna förstärker den där fräscha sommarkänslan. 

Efva Attling 1982.Efva Attling 1982.Efva Attling 1982.
Efva Attling 1982. Foto: ROGER TILLBERG/TT / ROGER TILLBERG TT NYHETSBYRÅN

10 POÄNG! Hur fräsch får man vara? Den perfekta looken: Naturligt men snyggt hår, jeans och en vit topp med uppkavlad ärm – sommarperfektion när den är som bäst. Och så en ung het Niklas Strömstedt på det. Det blir en dubbeltumme!

Efva Attling och Niklas Strömstedt 1982.Efva Attling och Niklas Strömstedt 1982.Efva Attling och Niklas Strömstedt 1982.
Efva Attling och Niklas Strömstedt 1982. Foto: ROGER TILLBERG/TT / ROGER TILLBERG TT NYHETSBYRÅN

LÄDERCHIC. Här visar Efva just hur snygg effekten kan bli att bära ett tufft plagg till fixat hår. Kontrasten ger en mycket schyst effekt, en lyxig läderlook passande för en glamourös ex-modell-nu-popstjärna. 

Efva Attling och hennes band X-Models 1983. Fr.v. Pelle Andersson, Åke Holmberg, Efva Attling, Ricky Johansson och Pelle Sirén.Efva Attling och hennes band X-Models 1983. Fr.v. Pelle Andersson, Åke Holmberg, Efva Attling, Ricky Johansson och Pelle Sirén.Efva Attling och hennes band X-Models 1983. Fr.v. Pelle Andersson, Åke Holmberg, Efva Attling, Ricky Johansson och Pelle Sirén.
Efva Attling och hennes band X-Models 1983. Fr.v. Pelle Andersson, Åke Holmberg, Efva Attling, Ricky Johansson och Pelle Sirén. Foto: PER KAGRELL/EXP/TT / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN

ROCKSTAR. Ytterligare en fullpoängare: leopardkjol, het topp och pumps … Så här ska en popstjärna se ut efter avbockad spelning. 100 procent cool!

LÄS ÄVEN Intervju med Efva Attling och Jocke Berg – bilder av Eva Dahlgren! 

Efva Attling backstage efter spelning 1983.Efva Attling backstage efter spelning 1983.Efva Attling backstage efter spelning 1983.
Efva Attling backstage efter spelning 1983. Foto: ROGER LUNDSTEN/KAMERAPRESS/TT / KAMERAPRESS TT NYHETSBYRÅN

VOLYM. Dundersnygg voluminös topp med glansiga ränder tillsammans med kort kjol och snygga skor var även detta en habil 80-talslook som Efva omvandlar till perfektion. Vem sa att 80-talet var fult? Tänk om! Så här vill vi se ut även idag. Även Maria-Pias outfit tål att inspireras av!

Efva Attling och Maria-Pia Boethius gör tv 1983.Efva Attling och Maria-Pia Boethius gör tv 1983.Efva Attling och Maria-Pia Boethius gör tv 1983.
Efva Attling och Maria-Pia Boethius gör tv 1983. Foto: BO-AJE MELLIN/SVT / SVT TT NYHETSBYRÅN

JEANSJACKA. Det är inte ofta vi ser Efva i denim, men när vi gör det inser vi att vi saknar att inte göra det oftare. Även typiskt 80-tal att matcha klockans armband med färgen på kläderna. 

Efva Attling 1987.Efva Attling 1987.Efva Attling 1987.
Efva Attling 1987. Foto: MICAEL ENGSTRÖM/TT / MICAEL ENGSTRÖM TT NYHETSBYRÅN

XL-KOSTYM. Som om det vore idag: Grå oversizad kostym är ju i princip det vi alla helst av allt vill ha på oss nu – i alla fall om vi ska klä oss som modet förespråkar. 

Efva Attling med bebis och svärföräldrarna Margareta samt Bo Strömstedt 1989.Efva Attling med bebis och svärföräldrarna Margareta samt Bo Strömstedt 1989.Efva Attling med bebis och svärföräldrarna Margareta samt Bo Strömstedt 1989.
Efva Attling med bebis och svärföräldrarna Margareta samt Bo Strömstedt 1989. Foto: ROGER TILLBERG/TT / ROGER TILLBERG TT NYHETSBYRÅN

Efva Attlings 90-talsstil

90-talet var decenniet då Efva hittade den stora kärleken i sitt liv i artisten Eva Dahlgren. Paret har sedan dess varit en fröjd att skåda tillsammans (och var för sig) rent modemässigt – få par kan klä upp sig som de, dessutom på ett sätt där båda höjer varandra. 

90-talet var decenniet då Efva hittade den stora kärleken i sitt liv

GLITTRIGT FODRAL. När 80-talet blev 90-tal var den här typen av glittrande fodral mycket moderna. Efva var, med sin utstrålning och figur, en av de som bar den bäst. 

Efva Attling och Niklas Strömstedt 1990.Efva Attling och Niklas Strömstedt 1990.Efva Attling och Niklas Strömstedt 1990.
Efva Attling och Niklas Strömstedt 1990. Foto: ROGER TILLBERG/TT / ROGER TILLBERG TT NYHETSBYRÅN

BEIGA TONER. Mmm, detta tycker vi om (kanske minus pälsstolan) – beige toner med en grövre kavaj, snygga stövlar – och snyggt hår utväxt. 

Efva Attling 1992 med konstnären Ardy Strüwer.Efva Attling 1992 med konstnären Ardy Strüwer.Efva Attling 1992 med konstnären Ardy Strüwer.
Efva Attling 1992 med konstnären Ardy Strüwer. Foto: ROGER TILLBERG/TT / ROGER TILLBERG TT NYHETSBYRÅN

50-TAL. Efva har en sweet spot för kvinnliga plagg (det visar sig lite längre fram i stilresan) och ofta med lite 50-talsvibb. Har låter hon det blomma ut i en söt frisyr, pärlor men ruskar om med rejäl urringning. Fint med blått på blondiner!

Niklas Strömstedt och Efva Attling 1992.Niklas Strömstedt och Efva Attling 1992.Niklas Strömstedt och Efva Attling 1992.
Niklas Strömstedt och Efva Attling 1992. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

SEX ON LEGS. Har man spiror som tål att visas så är det väl lika bra man gör det? Att använda en kavaj som klänning är ett stiltips som gäller än idag för att få garderoben att växa – även om de flesta av oss kanske väljer en liiiiiite längre kavaj för det ändamålet?

Efva Attling 1992.Efva Attling 1992.Efva Attling 1992.
Efva Attling 1992. Foto: ROGER TILLBERG/TT / ROGER TILLBERG TT NYHETSBYRÅN

 

BRÖLLOP! Det slog ner som en bomb: Eva och Efva gifter sig! Men vackrare brudpar har sällan skådats – och knappt lyckligare (än i dag) heller. 

LÄS ÄVEN Eva Dahlgren om Efva Attling: ”Vi fungerar olika, men vi behöver varandra”

Eva Dahlgren och Efva Attling gifter sig på Tynningö 1996.Eva Dahlgren och Efva Attling gifter sig på Tynningö 1996.Eva Dahlgren och Efva Attling gifter sig på Tynningö 1996.
Eva Dahlgren och Efva Attling gifter sig på Tynningö 1996. Foto: THOMAS ENGSTRÖM / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN

90-TALSPERFEKTION. Be oss sammanfatta 90-talsstil i en bild – och vi skulle kunna visa den här. Glansiga slipklänningar och dessa ljuvligt rufsigt tillrättalagda 90-talsfrisyrer … PERFEKTION! Och ett av många exempel på hur Eva och Efva lyckas att klä sig så snyggt i par!

Efva Attling och Eva Dahlgren 1996Efva Attling och Eva Dahlgren 1996Efva Attling och Eva Dahlgren 1996
Efva Attling och Eva Dahlgren 1996 Foto: MICAEL ENGSTRÖM/TT / MICAEL ENGSTRÖM TT NYHETSBYRÅN

Efva Attlings 00-talsstil

På 2000-talet växer Efva upp stilmässigt. Nu blir hon mer elegant och mer chic – hon hittar nya aspekter av sin stil. 

På 2000-talet växer Efva upp stilmässigt.

GUDINNA. En otroligt smickrande klänning i en färg som verkligen klär Efva. Vi gillar även det långa håret. 

Efva Attling och Eva Dahlgren på Grammis 2000.Efva Attling och Eva Dahlgren på Grammis 2000.Efva Attling och Eva Dahlgren på Grammis 2000.
Efva Attling och Eva Dahlgren på Grammis 2000. Foto: JÖRGEN HILDEBRANDT / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN

SMYCKESDROTTNING. Efvas kroppssmycke med fredsmärket blev tidigt ett signum för hennes karriär som smyckesdrottning och från och med nu hettar hon upp sina outfits med effektfulla smycken. Det här är en evig favorit och visar hur ett enkelt linne kan förvandlas till något extraordinärt med hjälp av accessoarer och självförtroende. 

LÄS ÄVEN Efva Attling: ”Kärleken till smycken är en never ending story” 

Efva Attling i Japan oktober 2001.Efva Attling i Japan oktober 2001.Efva Attling i Japan oktober 2001.
Efva Attling i Japan oktober 2001. Foto: CHARLES HAMMARSTEN/TT / CHARLES HAMMARSTEN TT NYHETSBYRÅN

CLEAN. Det fina med Efva är att hon klarar av att se fantastisk ut både när hennes stil är eklektiskt – eller som här: Avskalad. En stor personlighet får glänsa i en vit canvas utan störande moment. 

Efva Attling 2001.Efva Attling 2001.Efva Attling 2001.
Efva Attling 2001. Foto: CHARLES HAMMARSTEN/TT / CHARLES HAMMARSTEN TT NYHETSBYRÅN

HETT. Antitesen till outfiten ovan: Här händer det på gränsen till för mycket (vi hade nog hoppat halskedjan), men den gröna fuskpälsen är riktigt kul och även klänningens dubbla axelband är festliga. 

Efva Attling på Elle-galan 2005.Efva Attling på Elle-galan 2005.Efva Attling på Elle-galan 2005.
Efva Attling på Elle-galan 2005. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

KLASSISK. Leopardkappa, stora solglasögon och pumps – en klassisk look som har burits från Jackie Kennedys dagar fram till idag. 

Efva Attling påväg till Christer Björkmans 50-årskalas 2007.Efva Attling påväg till Christer Björkmans 50-årskalas 2007.Efva Attling påväg till Christer Björkmans 50-årskalas 2007.
Efva Attling påväg till Christer Björkmans 50-årskalas 2007. Foto: JOAKIM BERGLUND / XP / TT / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN

ROSA PANTRAR: Rosa är en av Efvas favoritfärger om vi får gissa – inte sällan bär hon rosa klänningar i den här nyansen. 

På invigning av Louis Vuittons butik i Stockholm 2009.På invigning av Louis Vuittons butik i Stockholm 2009.På invigning av Louis Vuittons butik i Stockholm 2009.
På invigning av Louis Vuittons butik i Stockholm 2009. Foto: TOMMY PEDERSEN / XP / TT / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN

BRA SKOR. Ett par riktigt bra skor, som dessa, gör det mesta för en outfit. Här måste vi även rikta ögonen mot frun Eva som ser magnifik ut i sin galastass!

På Polarpriset 2009.På Polarpriset 2009.På Polarpriset 2009.
På Polarpriset 2009. Foto: CHARLES HAMMARSTEN/TT / CHARLES HAMMARSTEN TT NYHETSBYRÅN

Efva Attllings 10-talsstil

Det här var decenniet då Efva verkligen började leka i, och med, sin garderob. Nu tar hon ut svängarna än mer och resultatet är alltid strålande. Det är nu vi ser en stilikon födas. 

Det är nu vi ser en stilikon födas.

LUST OCH FRÄSCHT. Dra oss baklänges vilken reklamkampanj för kärleken! Vilket par – och båda i vita urtjusiga klänningar med väl utvalda smycken. Efvas magnifika halsband får stående ovationer av oss!

Efva Attling och Eva Dahlgren 2000.Efva Attling och Eva Dahlgren 2000.Efva Attling och Eva Dahlgren 2000.
Efva Attling och Eva Dahlgren 2000. Foto: CHARLOTTE ÖSTERDAL / CHARLOTTE ÖSTERDAL TT NYHETSBYRÅN

DRAMA. Svart blir ännu mer dramatiskt i glansig finish och en spännande skärning. 

Efva Attling i egna butiken i Stockholm 2011.Efva Attling i egna butiken i Stockholm 2011.Efva Attling i egna butiken i Stockholm 2011.
Efva Attling i egna butiken i Stockholm 2011. Foto: JONAS HESSMAN/TT / JONAS HESSMAN TT NYHETSBYRÅN

UTSMYCKNINGAR. Plagg utsmyckade med applikationer är inte alltid lätt att få till - men i Efvas händer går ingenting fel. Vackert. 

Efva Attling 2013.Efva Attling 2013.Efva Attling 2013.
Efva Attling 2013. Foto: EERO HANNUKAINEN/TT / EERO HANNUKAINEN TT NYHETSBYRÅN

BLACK AND WHITE. Helvitt än en gång från Attling som verkligen understryker hur elegant och coolt denna icke-färg är att klä sig i från topp till tå (så länge du inte spiller). Ursnyggt!

Eva Dahlgren och Efva Attling 2013.Eva Dahlgren och Efva Attling 2013.Eva Dahlgren och Efva Attling 2013.
Eva Dahlgren och Efva Attling 2013. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

ACCESSOARBOMB. Masssor av hyllingar för de raffiga glasögonen (från egen kollektion) samt väskan som ger en välbehövlig färgklick till en annars stilren outfit.

Efva Attling 2014.Efva Attling 2014.Efva Attling 2014.
Efva Attling 2014. Foto: EERO HANNUKAINEN/TT / EERO HANNUKAINEN TT NYHETSBYRÅN

JUMPSUIT. Va-va-va-voom! På Damernas Värld Guldknappen – vrålsnygg i vit (igen!) jumpsuit med små söta skor och uppsatt hår. Perfekt look!

På Damernas Värld Guldknappen 2014.På Damernas Värld Guldknappen 2014.På Damernas Värld Guldknappen 2014.
På Damernas Värld Guldknappen 2014. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

ELEGANT. Efva adderar alltid det där lilla extra: Så mycket coolare den här stassen blev på grund av solglasögonen!

Efva Attling och Eva Dahlgren på Polar Music Prize 2015.Efva Attling och Eva Dahlgren på Polar Music Prize 2015.Efva Attling och Eva Dahlgren på Polar Music Prize 2015.
Efva Attling och Eva Dahlgren på Polar Music Prize 2015. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

BLOMMOR. Efva tycker om klänningar med blommiga mönster där hennes feminina sida får fullt fokus. Hon klär väldigt bra i det dessutom, så vi förstår att detta är en look som ska återkomma under stilresan. 

LÄS ÄVEN Efva Attling: ”De bästa skönhetsprodukterna för kvinnor 50+” 

Efva Attling och Eva Dahlgren 2016.Efva Attling och Eva Dahlgren 2016.Efva Attling och Eva Dahlgren 2016.
Efva Attling och Eva Dahlgren 2016. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

LÄDER. Ena dagen ljuv i blommor, andra dagen en riktig hårding i läder. Efva leker med ytterligheter när hon klär sig, det är så härligt att se!

Eva Dahlgren och Efva Attling 2017.Eva Dahlgren och Efva Attling 2017.Eva Dahlgren och Efva Attling 2017.
Eva Dahlgren och Efva Attling 2017. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

FULLT ACCESSOARSTÄLL. Än en gång i solglasögon på röda mattan – i en ljuvlig blommig klänning från H&M Conscious Exclusive-kollektion. Nu även med rejält tilltagen mängd smycken: Det gillar vi.

På Polarpriset 2018.På Polarpriset 2018.På Polarpriset 2018.
På Polarpriset 2018. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

SAFARI. Otroligt cool look i bruna toner som får oss att vilja gå all in på safarimodet. Den vita polon håller oss dock tillbaka i stan – ursnyggt med de kraftiga bågarna till. 

Efva Attling och Eva Dahlgren 2018.Efva Attling och Eva Dahlgren 2018.Efva Attling och Eva Dahlgren 2018.
Efva Attling och Eva Dahlgren 2018. Foto: EERO HANNUKAINEN/TT / EERO HANNUKAINEN TT NYHETSBYRÅN

FLÄTOR. Som en härlig Joni Mitchell i Laurel Canyon i LA fast på svenska – vi älskar Efva i flätor och hatt!

Efva Attling och Eva Dahlgren 2018.Efva Attling och Eva Dahlgren 2018.Efva Attling och Eva Dahlgren 2018.
Efva Attling och Eva Dahlgren 2018. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

FRÅN LAUREN CANYON TILL HOLLYWOOD. Om Efva var i Laurel Canyon på förra bilden har hon nu lämnat LA:s kullar och i stället begett sig till Hollywood. En riktig glammig sommaroutfit – och vilka ben!

Efva Attling på Nk-galan 2018.Efva Attling på Nk-galan 2018.Efva Attling på Nk-galan 2018.
Efva Attling på Nk-galan 2018. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

 

TYLLDRÖM. En rutinerad stilikon i brännhet ung design: Selam Fessahayes plagg är lika snygga på smyckesdrottningar som på hiphopeliten. 

Efva Attling på QX-galan 2019.Efva Attling på QX-galan 2019.Efva Attling på QX-galan 2019.
Efva Attling på QX-galan 2019. Foto: EERO HANNUKAINEN/TT / EERO HANNUKAINEN TT NYHETSBYRÅN

STILREN. En av våra favoritlooker to date! Svarta välsittande byxor med snygga boots, polo med hatt och snygg väska: Full pott! 

Efva Attling 2019.Efva Attling 2019.Efva Attling 2019.
Efva Attling 2019. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

RUTIGT. Efva klär väldigt bra i kostym, det har hon bevisat under hela sitt publika liv. Det är inte så ofta vi ser henne i rutigt, men när vi gör det så älskar vi varje sekund. Ursnyggt att hon vågar hatt också!

Efva Attling på Musikförläggarnas pris 2019.Efva Attling på Musikförläggarnas pris 2019.Efva Attling på Musikförläggarnas pris 2019.
Efva Attling på Musikförläggarnas pris 2019. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

90-TAL. 90-talet revisited i kort klänning, sneakers och tofs. Efva låter sin punkiga ådra spela och det tycker vi om.

Eva Dahlgren och Efva Attling 2019.Eva Dahlgren och Efva Attling 2019.Eva Dahlgren och Efva Attling 2019.
Eva Dahlgren och Efva Attling 2019. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

 

Efva Attlings 20-talsstil

Än så länge har vi inte fått se så mycket av Efvas 20-talsstil då Covid-19 satt stopp för fester och sammankomster – men den dag det släpper, då vet vi att Efva är laddad till tänderna med stilsäkra outfits att inspireras av!

EXTRAVAGANT. QX-galan är ett perfekt ställe för Efvas sinne för drama att få spelrum. Den här spanskinspirerade stassen gjorde röda mattan mycket roligare!

Efva Attling på QX-galan 2020.Efva Attling på QX-galan 2020.Efva Attling på QX-galan 2020.
Efva Attling på QX-galan 2020. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

LÄS ÄVEN Följ med på Drottning Silvias stilresa: Från då till nu!