Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Stilsäkra Efva Attling lär ut sina bästa knep.Stilsäkra Efva Attling lär ut sina bästa knep.Stilsäkra Efva Attling lär ut sina bästa knep.
Stilsäkra Efva Attling lär ut sina bästa knep. Foto: Nils Odier

Efva Attlings Stilskola – bästa tipsen för en tidlös och personlig stil

Få klär sig så stilsäkert och med en sådan självklarhet som designern Efva Attling. Oavsett vardag eller fest lyckas hon alltid vara helt rätt. Här är hennes bästa tips för att hitta din egen tidlösa stil.

1. Efva Attlings stilmåtto: Use–love–reuse

”Spara de bästa plaggen! De kläder som jag älskar sparar jag så länge att de blir vintage, och då kan jag plocka fram dem igen. Jag är ju inte 20, jag har varit med om både när det skulle vara breda axlar och inga axlar, inga ögonbryn – ögonbryn. Jag minns när 80-talsmodet kom med sina breda axlar och min mamma tyckte att det var hemskt, för det fick henne att tänka på 40-talet och kriget. Själv tyckte jag bara att det var häftigt, och nu har ju de där axlarna kommit tillbaka lite igen.”

LÄS MER: Efva Attlings stilresa – från popstjärna till smyckesdrottning 

Efva Attling i en favorit som gärna får gå i repris.Efva Attling i en favorit som gärna får gå i repris.Efva Attling i en favorit som gärna får gå i repris.
Efva Attling i en favorit som gärna får gå i repris. Foto: EERO HANNUKAINEN/TT/IBL /

2. Känn in dagsformen à la Attling

”Hur känner du dig i dag – är det en klännings-, kostym- eller jeansdag? Mode är väldigt mycket dagsform och om jag känner att min look ser bra ut skickar jag också ut de signalerna. Då uppfattar omgivningen också att det ser bra ut.”

Kostym eller klänning – dagsformen avgör Efva Attlings outfit.Kostym eller klänning – dagsformen avgör Efva Attlings outfit.Kostym eller klänning – dagsformen avgör Efva Attlings outfit.
Kostym eller klänning – dagsformen avgör Efva Attlings outfit. Foto: Karin Törnblom IBL/TT

3. Börja med basen som Efva Attling

”I vardagen funkar basfärger väldigt bra, de är tacksamma att matcha och mixa. Jag bär mycket svart, vitt, grått, beige och taupe. De färgerna gör att du som person får komma ut, synas och visa dig själv, i stället för att plagget ska komma först och du efter. Färg är härligt till fest, men i beige och offwhite får jag synas.”

LÄS MER: 14 plagg att investera i för en komplett basgarderob (steg för steg!) 

Efva Attling i beige och offwhite 2019.Efva Attling i beige och offwhite 2019.Efva Attling i beige och offwhite 2019.
Efva Attling i beige och offwhite 2019. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / TT NYHETSBYRÅN

4. Efva Attling: ”Var fri på fest”

”Klä dig i något som får dig att känna dig snygg och härlig, men känn in vilken typ av fest det är, så att du inte överklär dig och kommer i aftonklänning när alla andra har jeans. Då blir partyt kanske inte så kul … Jag känner mig ­ganska fri i min feststil, så länge det passar mig. Det måste finnas en symbios mellan mig och plagget. Svart är alltid vackert till fest, men det är också ett bra tillfälle att ta ut svängarna med färg.”

LÄS MER: Exklusiv modespecial: Uppklätt och festligt med Efva Attling! 

”Jag känner mig ganska fri i min feststil”, säger Efva Attling.”Jag känner mig ganska fri i min feststil”, säger Efva Attling.”Jag känner mig ganska fri i min feststil”, säger Efva Attling.
”Jag känner mig ganska fri i min feststil”, säger Efva Attling. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

 

5. Snygg och varm med Attling-knepen

”Om du är en frysis som tycker det är svårt att hålla stilen på vintern – klä på dig underifrån. Ett varmt, skönt och tunt underställ syns inte under den snygga skjortan. Det kan vara i kashmir, siden – eller testa Uniqlos underställ som finns i många färger.”

LÄS MER: Stylisten: varma och snygga vinterkläder (och så stylar du dem!) 

Ett tunt, varmt underställ syns inte under fina skjortan, tipsar Efva Attling.Ett tunt, varmt underställ syns inte under fina skjortan, tipsar Efva Attling.Ett tunt, varmt underställ syns inte under fina skjortan, tipsar Efva Attling.
Ett tunt, varmt underställ syns inte under fina skjortan, tipsar Efva Attling. Foto: Nils Odier/Agent Bauer

6. Lyft med accessoarer – Attlings specialitet

”Accessoarer kan verkligen lyfta en hel outfit. Du kan ha en svart, superenkel klänning – med ett par killer shoes blir det hur hett som helst. Eller ett statementsmycke som ett tungt kedjearmband, som ger en cool stilren look. Är du i stället ute efter en hippiekänsla får du det snabbt genom att ösa på med massor av smycken.”

LÄS MER: Sju största accessoartrenderna – så bär du dem 

Efva Attling satsar gärna på ett statementsmycke – här en krona från Nicoletta Carlone.Efva Attling satsar gärna på ett statementsmycke – här en krona från Nicoletta Carlone.Efva Attling satsar gärna på ett statementsmycke – här en krona från Nicoletta Carlone.
Efva Attling satsar gärna på ett statementsmycke – här en krona från Nicoletta Carlone. Foto: Nils Odier

7. Efva Attlings bästa fest-tips: ”Känn lusten”

”Mode ska vara lustfyllt – följ din känsla när du shoppar och klär dig. I dag är mode dessutom så praktiskt, man kan till exempel kan gå i platta skor när som helst. Att sneakers har blivit mode är super.”

”Följ din känsla när du shoppar och klär dig”, tipsar Efva Attling.”Följ din känsla när du shoppar och klär dig”, tipsar Efva Attling.”Följ din känsla när du shoppar och klär dig”, tipsar Efva Attling.
”Följ din känsla när du shoppar och klär dig”, tipsar Efva Attling. Foto: Nils Odier

LÄS MER: Efva Attling: ”Mode ska vara lustfyllt”