Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Elin Kling delar med sig av sina framgångstips i Sommarpratarna

Elin Kling är dagens sommarpratare i P1. Där berättar hon om sin resa, från bondgården i Mariestad till  New York och karriären som modeprofil, bloggare, designer samt creative director och modechef på Styleby. Tro på det du gör!

I sitt sommarprogram berättar Elin Kling att hon tidigt trodde på sin blogg och valde att satsa helhjärtat på den, trots att andra skakade på huvudet.
- På samma sätt som branschen skakade på huvudet åt mig, skakade jag på huvudet åt dem. Hur kunde man inte se vad som höll på att hända online? Till slut blev modebloggens inflytande så pass stort att ingen längre kunde avfärda den.

Se först och främst till att du är nöjd!

– Jag lider av prestationsångest och har svårt att komma över den. Jag blir inte nöjd förrän jag känner att det sitter hundra procent. Det är väldigt sällan jag tänker på vad andra tycker och tänker men jag måste själv känna mig nöjd, berättade Elin i trailern inför programmet.

Learining by doing

Elin Kling berättar i sommarprogrammet att hon kämpat hårt i skolan och att det var först som 29-åring som hon insåg att hon har läs- och skrivsvårigheter. Istället har Learning by doing varit hennes melodi. Senast på semestern då hon övertalade kocken att låta henne vara med i köket.

Kör bara!Ta det som det kommer och lita på att det löser sig är ett annat råd hon valt att följa. Som när hon sa upp sig från TV4 och Expressen bara för att det skulle hända något, eller när hon bestämde sig för att flytta till New York trots att hon nyss startat upp Styleby. 

Bli inte stressad över den lyxiga ytanNär Elin började blogga var det många vanliga tjejer som bloggade och som läsarna hade lätt att identifiera sig med. Det kunde vara grannflickan eller tjejen i jeansbutiken. I sitt sommarprat berättar Elin hur hon upplever att modebloggarnas vardag har ändrats – och med den även bloggarna där guldkornen lyfts fram.

- Det som har hänt är att plötsligt har de vanliga tjejerna blivit ovanliga. Deras värld nu fylld av drömsemestrar, personliga tränare, perfekta outfits och röda mattor som postats på bloggarna i dag, föreställer inte längre helt vanliga liv. Jag skulle gissa att identifiera sig med de största bloggarna i dag kan få vilken tjej som helst att fundera över sin tillvaro, eller ännu värre att känna sig missnöjd. Förmodligen ökar stressen just på grund av att det är en hyfsat  vanlig kvinna man identifierar sig med. Gwyneths Hollywoodliv är liksom på en helt annan nivå. Jag är fullt medveten om att jag är en av dem som utöver inspirationen, som jag hoppas är den mest överhängande delen, kan generera stress. Men tänk på att den bilden du ser i min blogg är den bästa av minst 10 och oftast 40 bilder som togs vid det tillfället. Att de andra 39 bilderna inte var hälften så bra. 

På Sveriges Radio kan du höra hela Elin Klings sommarprat, producerat av Jonna Bergh och på bloggen http://stylebykling.nowmanifest.com/ kan du följa hennes nya äventyr.