Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Elin Kling "Jag höll på att smälla av"

Modebloggaren Elin Kling hade fått flera olika erbjudanden om att skapa kollektioner, innan  H&M hörde av sig. När det världskända modeföretaget hörde av sig, kändes allt rätt, och ja, hur känns det egentligen när en av världens största modekedjor hör av sig och frågar om man vill göra en kollektion? Elin Kling vet.  

- Jag höll på att smälla av! Jag har fått erbjudande att göra kollektioner tidigare med olika företag, men aldrig hoppat på tåget. Mycket på grund av att jag har sådan stor respekt för yrket. Men när H&M hörde av sig kändes det rätt, säger  Elin Kling till  Damernas värld.
En dröm blev sann, och den stilfulla, och i dag världskända, modebloggaren började processen mot en egen kollektion för modekedjan  H&M. En uppgift som storheter som  Stella McCartney,  Karl Lagerfeld och  Matthew Williamson tidigare haft ...
- Jag rev i alla tidningar jag hade, och klippte ut allt jag gillade. Jag satt med hundratals urklipp, och rensade sedan ner till 300, och vidare ner till 200 och när jag hade 50 urklipp gjorde jag fyra olika moodboards för kollektionen. 

Hemlighetsmakeriet kring samarbetet började redan för ett år sedan, och Elin Kling berättar att hon har  smugit runt i korridorerna på designavdelningen på H&M, och gömt sig. Ingen fick veta. Inte ens de närmaste vännerna. Allt har varit topphemligt. Ända tills i måndags, då nyheten äntligen blev officiell.
Vägen fram till kollektionen har gått via tygprover, mönsterprover från London och ett ständigt bollande.
- Kollektionen togs fram tillsammans med en av H&M:s designers, som pratade samma formspråk som jag och förstod vad jag ville ha. Att vara med under processens gång var verkligen en resa. En bättre skola kan man inte ha. Alla på H&M:s designavdelning sitter verkligen på rätt plats. 

Elin Kling har tagit bloggvärlden med storm med sin minimalistiska, och skandinaviska stil, och uppmärksammats i internationell press, inte minst för sin nudefärgade body som hon bar under förra modeveckan. Konstigt vore det om inte hennes speciella stil stod som inspirationskälla för den kommande kollektionen för H&M, Elin Kling for H&M.
- Jag hade inte tydlig inspirationskälla. Kollektionen bygger på enskilda plagg, minimalistisk och skandinaviskt. Enkla plagg som jag själv tycker om. Kollektionen bygger på min stil, helt enkelt. 

Har du något favoritplagg ur kollektionen?- De silvriga byxorna. Minimalistiskt, med en snygg silhuett. Det är ett klassiskt plagg, men hårt med sina råa kanter, dragkedja längst ner och styva material. Jag ville att det skulle se tufft och hårt ut. Just den här looken har varit bestämd från dag ett, säger Elin Kling. 

SE HELA KOLLEKTIONEN HÄR: Elin Kling for H&M