Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Elsa Termenon: Mina bästa New York-tips

I nya numret av Damernas värld kan du hitta DV-redaktionens bästa New York-tips, och även DV-bloggarna har gjort små New York-guider här på Damernas.se. Men det är inte slut där.
Nu tar Damernas.se reda på andra bloggares favoritplatser i "The big apple". Först ut är Elsa Termenon

Elsa Termenon bloggar om mode på Styleabaad och jobbar som frilansjournalist och författare. Sedan två år tillbaka är hon bosatt i Philadelphia och hon älskar det närliggande New York. Damernas.se bad henne dela med sig av sina bästa New York-tips.

Beacon's ClosetJag överdriver nog inte om jag säger att minst 70 procent av min garderob kommer från den här gigantiska secondhand-affären. Den är himmelriket på jorden för oss vintage-junkies och jag avsätter minst ett par timmar då jag besöker detta ställe. Ta L-train från Union Sq. till Bedford Avenue i Williamsburg och du är där på nolltid!
(88 North 11th St.)

Jewel BakoEfter att du ätit sushi på Jewel Bako kommer alla annan sushi att smaka som playwood, ungefär! Denna lilla pärla, dold vid en av East Villages små charmiga gator har en inredning som påminner om att sitta i ett rymdskepp av björk. Kyparen gör wasabin för hand vid sidan av ditt bord och är även den är en smakupplevelse i sig. Dyrt men väl värt det!
(239 E. 5th St.)

Bleecker StreetJag kommer aldrig till New York utan att åka till Bleecker Street.
Jag börjar vid Bleecker och 8th Av. och går söderut till 7th Av. Där emellan finns många av mina favoritbutiker (Mulberry, Marc by Marc Jacobs, Reiss och Intermix), favoritcafét Angelique eller populära Mangnolia Bakery (om man orkar med kön!). Mina bästa bruncher avnjuter jag också helst i detta sköna område, antingen på Extra Virgin eller på Tartine.

Great Jones Spa Vill man vila fötterna efter dagar av museum och shopping så ska man besöka lilla charmiga Great Jones Spa. Där kan man njuta av varma och kalla bassänger, ett turkiskt bad och en helt gudomlig massage. Missa inte deras café med ekologiska mackor och hälsodrycker.
(29 Great Jones St.)

Jane Hotel Vill man dansa, hänga framför den öppna spisen och dricka goda drinkar i en lite surrealistisk gammal dammig kolonialmiljö är det klubben på Jane Hotel du ska gå till. Bra musik, roliga människor och häng i stora sammetssoffor där man kan vila danströtta fötter är mitt bästa avslut på en dag i New York City.
(113 Jane St.)

Klicka på länken och kika på Elsa Termenons blogg som är full av bohemchic vintageinspiration.