Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Elsa Termenons smultronställen

För några veckor sedan delade DV:s bloggare med sig av sina smultronställen. Men i ambitionen att ringa in sommarsverige (med en och annan utblick) har Damernas.se nu även frågat delar av Blogg-Sverige om deras bästa tips.

I dag delar Elsa Termenon som driver modebloggen Styleabaad med sig av sina bästa sommarplatser.

Elsa Termenons smultronställen:

1. Öland. Eftersom jag är uppvuxen i Kalmar så har jag spenderat många somrar på Öland på andra sidan sundet. Nuförtiden, när jag kommer hem till Sverige om somrarna, blir jag alltid helt lyrisk över denna magiska ö. Jag älskar att fika på Gårdby Lanthandel där man kliver rakt in i en svunnen tid med dockskåpskänsla. Eller varför inte packa en picknickkorg och njuta av att se solnedgången och den vackra utsikten över Kalmar Sund vid Äleklinta? 

2. Louisiana. Det börjar bli en sommartradition för mig att ta tåget ner till Humlebæk en bit utanför Köpenhamn och spendera en dag på detta vackra konstmuseum. Det är lika mycket de sköna omgivningarna, caféet och utsikten över Öresund som själva utställningarna som lockar. 

3. Ulriksdals Slott och Slottsträdgård. Norr om Brunnsviken ligger Ulriksdals Slott och dess vackra slottsträdgårdar vilket är en klar sommarfavorit hos mig. Perfekta omgivningar både för picknicks eller att njuta av hembakta delikatesser från trädgårdscaféet. Det är underbart om man för ett tag vill glömma Stockholmsstressen.  

4. Cape May. Här på östkusten i Staterna finns det inget bättre än att lämna asfalten och avgaserna i Philadelphia och styra kosan mot Cape May i New Jersey. Denna idylliska kuststad bjuder på alla ingredienser för en lång sommarweekend: sol, bad och färska skaldjur och för att inte glömma morgonpromenader längst stranden där man ser delfinerna leka ute till havs. Idylliskt som bara den.