Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Emilia de Poret avslöjar sina stilhemligheter

Sångerskan och modeprofilen – och ny medlem i Guldknappen-jurynEmilia de Poret sticker ut på modeveckorna med sin extra­ordinära stil. Här berättar hon om modefaser hon helst vill glömma och om sin väldigt speciella Margiela-klänning.

Hur skulle du beskriva din stil?- Jag experimenterar med olika stilar och uttryck för att hitta något eget. Jag klär mig ofta och gärna i svart och vitt och bär helst höga klackar. Mitt yrke som sångerska har gett mig friheten att våga sticka ut och leva efter mottot att inga regler finns när det gäller mode.

Vilket plagg är typiskt du?- En kavaj eller jacka som är speciell antingen i formen eller i materialet. Under modeveckan
i Stockholm bar jag till exempel en fantastisk jacka från Altewai.Saome. Bättre än så blir det inte.

När ”uppfann” du din stil?- Min stil har fått växa fram och tro mig, det har tagit tid. Jag har haft så många olika stilar och faser. En del vill jag helst glömma. Som min hiphop-fas då jag hade baggyjeans, färgglada Bape-sneakers och flätor i håret … Men ibland är det bra att experimentera och gå loss för att sedan skala av och hitta något renare och mer smakfullt. 

Vilket är ditt bästa köp?- Det måste vara min vinylklänning från Martin Margiela Artisanal. Den har burits på scen, i en video och på Polarpriset men nu är det nog dags att hänga den på en provdocka i vardagsrummet. Den är verkligen ett konstverk och gjordes bara i två exemplar. Den andra ägs tydligen av Rihanna

Vilken accessoarer lämnar du aldrig hemmet utan?- Min ring i svarta diamanter från Garrards "Wing collection". En present från min man som jag aldrig tar av mig.

Vad kan du inte har för många av/för mycket av i din garderob?- Jag har otroligt svårt att rensa ur min garderob men häromdagen gjorde jag ett ryck och gjorde mig av med alla dessa jeans i olika modeller man samlat på sig under åren. Nu har jag ett fåtal istället som jag använder och älskar.

Vad är ditt bästa stiltips?- Utmana dig själv!

Vilket är ditt nödplagg, som du tar på dig när inget annat känns bra?- En skinnjacka från Rick Owens. Bästa plagget som fungerar till allt.

Vad är ditt ultimata mysplagg?- Här vill skulle jag vilja säga att jag sitter hemma i en tjusig vintage sidenpyjamas men nej, när jag är hemma åker mina skönaste och mjukaste mysbyxor på och en urtvättad Acne T-shirt. Så flott är jag!