Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Emily Dahl drömmer om en garderob full med vardagsklänningar

En stilkamelont utan dess like, som uppfinner sin stil varje dagen, men står stadigt med ena broguen i preppy-modet- DV:s mode- och fotobloggare Emily Dahl avslöjar sina stilhemligheter ...

Hur skulle du beskriva din stil?- Min stil är i konstant förändring, för jag hämtar inspiration från saker som jag möter hela tiden. Framför allt ifrån film, fotografi och TV-serier. Just nu är jag till exempel väldigt förälskade i karatären Odiles stil i franska nya vågen-filmen "Bande á parte". Men samtidigt går det en linje genom all inspiration, och det mesta jag sätter på mig får en flickig, retro och lite preppy touch.

Vilket plagg är typiskt du?- Klänning! Jag äger i princip inga byxor alls, för klänning är det ultimata plagget: smidigt, bekvämt och tjusigt på samma gång. Helst ska det vara en klänning med rundad krage, något knasigt mönster eller marin känsla.

Vilken accessoarer lämnar du aldrig hemmet utan?- Alla! Jag är hemskt dålig på accessoarer, jag glömmer liksom bort det sista piffet. Mitt stilnyårslöfte till mig själv var faktiskt att börja använda accessoarer mer, och det jobbar jag hårt på. Men min mest oumbärliga accessoar är min taxvalp, såklart, för han är alltid fin.

När "uppfann" du sin stil"?- Det gör jag lite varje dag, tror jag. Det är sällan jag använder exakt samma kombination av kläder flera gånger, det känns så himla trist. Nytt varje dag är roligare, och så tröttnar man inte på vissa plagg lika fort.

Vad kan du inte har för mycket av i din garderob?- Än en gång, klänningar! Min dröm än att ha en garderob bestående av den perfekta kombinationen vardagsklänningar, festklänningar och urflippade couture-kreationer att ha när en dag känns särdeles grå.

Vilket är ditt bästa köp?- En romper (byxdress) som jag köpte på secondhandbutiken Beacon's Closet i Williamsburg för två år sedan. Den är i ljusblå bomull med vita sidenband som man knyter till rosetter över axlarna, och varje gång jag bär den känner jag mig som en världssnygg 50-talspinuppa.

Vad är ditt bästa stiltips?- Om du känner dig fin så mår du bättre. Jag tänker att när man känner sig fin blir man gladare, man står stadigare och får som en helt annan hållning nästan. Och när man känner sig så blir man automatiskt snygg också. Alltså; klä upp dig lite extra varje dag, sådär så du känner dig fin. Då blir livet mycket roligare! 

DV-BLOGG: See Emily Play