Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Hollywoodglamour! Grace Kelly i espadriller på 50-talet.
Hollywoodglamour! Grace Kelly i espadriller på 50-talet.
Hollywoodglamour! Grace Kelly i espadriller på 50-talet.
Hollywoodglamour! Grace Kelly i espadriller på 50-talet. Foto: TT Bild

Espadriller och sandaletter med kilklack – helt rätt i sommar!

Inget säger sommarskor mer än espadrillen! Nästan varje modehus gör sin egen variant av espadrillos, både den klassiska låga modellen och den med klack. Skorna med den typiska sulan i flätad jute kommer sommaren 2021 med överdel i kanvas, mocka och läder - här är 10 snygga modeller! 

Espadrillen har sitt ursprung i Spanien och var från början en arbetarsko. På 50-talet blev den poppis som sommarsko och den håller fortfarande i sig! Modehusen i dag lanserar nästan årligen en ny variant av espadrillos med synliga logos framtill. I dag kommer de i flera olika varianter; vanliga låga espadriller i kanvastyg, i skinn och mocka, espadrillos med kilklack och tygsnören, espadrillosandaler och espadriller med platåsula. Bara att välja och vraka! Här är 10 snygga val sommaren 2021: 

1. Espadrillos från Gucci 

Espadrillos från Gucci.

Sommarens snyggaste sko? Espadriller från Gucci i mörkblå kanvas med läderkanter, de signifikanta röda och gröna ränderna samt Gucci-loggan på sidan. Passar dessutom till allt! Mer info och köp här (länk till Net-a-Porter.) 

2. Remsandaler i espadrillostil 

Espadrillos med långa snören.

Låg espadrillosandal från Guanabana med ovandel i tyg och med snygga kontrasterande remmar att knyta runt ankeln. Dessa matchar vi med en snygg maxiklänning! Mer info och köp här (länk till Arket).  

3. Höga espadrillos i mocka 

Chunky espadrillos från Pavement.

Här är lite mer klumpig espadrill från Pavement med tjockare sula och ovandel i snygg brun mocka. Mer info och köp här (länk till Åhléns.) 

4. Espadrillos med kilklack från Gant 

Sandalett med kilklackar i flätad jute från Gant.

Höga espadriller gillar vi! Här är ett par sandaletter från Gant i mörkblå kanvas och med en snygg kilklack i flätad jute och en alldeles lagom platå! Den här skon matchar vi till klänning, jeans och dressade shorts! Mer info och köp här (länk till Boozt.)  

5. Orange espadriller från Michael Kors 

Espadrillos från Michael Kors.

Färgglada espadriller från Michael Kors i orange, en perfekt sommarfärg! Har en extra sula under, gjorda i kanvas och med MK-loggan framtill. Piggar upp alla sommardagar! Mer info och köp här (länk till Eskor.)  

6. Espadrillos med platåsula från Mango 

Sandaler med platåsula klädd i flätad jute från Mango. Espadrillsandaler ger genast en härlig sommarvibb till vilken outfit som helst. Dessutom kommer man upp lite tack vare platån! Mer info och köp här (länk till Boozt.)  

7. Espadriller i skinn från Filippa K 

Stilrena eleganta espadrillos från Filippa K i skinn och med hög ovandel. Kommer i fler färger men denna svarta är helt tidlös. Mer info och köp här (länk till Åhléns.)  

8. Sandaletter med repklack 

Espadrillos från Castaner.

Espadrillosandaletter från Castaner som är något av mästare på espdrillosandaler. Kommer i fler färger än denna rosa, gjord i bomullskanvas, har långa bomullsremmar som du kan knyta runt anklarna och snygga repklädda kilklackar. Mer info och köp här (länk till Wakakuu.)  

9. Espadrillos från Ralph Lauren 

Espadrillos från Ralph Lauren.

Härligt avslappande svarta espadriller från Ralph Lauren. Gjorda i kanvas med snygg dekorativ tå i jute och med enkel logga framtill. Mer info och köp här (länk till Boozt.)  

10. Kliklacks-espadrillos från Valentino Garavani 

Kilklackar från Valentino Garavani.

Hallå drömskor! Valentino Garavanis espadriller i rock stud tappning med hög kilklack, förstärkt tå och nitar...! Vi älskar. Mer info och köp här (länk till Mytheresa.)  

LÄS MER: Strandklänningar och tunikor - här är plaggen som räddar din sommar!