Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: AiDi Pictures

Esprit by Opening Ceremony – se tredje och sista kollektionen här

För tredje säsongen i rad är Opening Ceremony aktuella med en kollektion i samarbete med Esprit. Kollektionen, som har inslag från 80- och 90-talets collegestil, innehåller tröjor, hängselbyxor, ytterplagg, mössor och väskor. Damernas Värld fick en pratstund med Carol Lim, medgrundare av Opening Ceremony.

Konceptbutiken Opening Ceremony grundades av 

Carol Lim och Humberto Leon 2002 i New York (i dag finns butiker även i Los Angeles, Tokyo och London) och duon har gjort sig kända för sin fingertoppskänsla att hitta och utveckla varumärken bland annat genom en rad uppmärksammade samarbeten.

Duon har sedan 2012 även verkat som creative directors för varumärket Kenzo – vilket symboliserade första gången som två återförsäljare fått ansvaret för ett stort modevarumärke. Och som kanske också säger en hel del om deras fingertoppskänsla. Nu är de aktuella med ett samarbete med Esprit i den nya kollektionen Esprit by Opening Ceremony.

Berätta om kollektionen!

– Inför varje samarbetskollektion vi gör med Esprit, så inspireras vi mycket av märkets värde och hur dess historia tar oss tillbaka till den unga kulturen i Kalifornien. Så i varje kollektion ser man tydligt Esprits original-logga och estetik som vi hittat genom vår research. Den tredje kollektionen är speciellt inspirerad av hur amerikanska ungdomar klädde sig till vardags under det sena 80-talet och tidiga 90-talet. Så det finns en hel del rutigt, minikjolar, bodysuits och accessoarer som tofsar och baskrar.

Opening Ceremonys grundare Carol Lim och Humberto Leon.

Vad fick er att samarbeta med just Esprit? Hur började allt?

– Vi har båda en stark relation till Esprit, vi bar det när vi växte upp. Vi kände att märket verkligen talade till oss, från kläderna till deras kampanjer och erfarenhet… Det kändes naturligt att samarbeta med ett märke som skapar med liknande värden.

Berätta lite mer om varför just samarbetet mellan Opening Ceremony och Esprit fungerar så bra?

– Vi kallar faktiskt detta för ett partnerskap mellan oss, vi ser gärna på det vi tar oss ann som något som kommer vara under en längre tid. Det ligger inte i vår natur att göra något en

gång och sen gå vidare. Med Esprit finns det så mycket att utforska, så tre kollektioner var det minsta vi kunde göra.

Kollektionen är inspirerad av 80- och 90-talet, varför är just den perioden?

– Det var då som vi bar märket, och vi har fantastiska minnen från denna tid.

Vilka är dina favoritplagg från kollektionen?

– Jag älskar de löst sittande byxorna och den mörkblå blusen med gul krage.

Esprit by Opening Ceremony finns till försäljning på openingceremony.com samt på esprit.com. Foto: AiDi Pictures

Hur tänker ni kring hållbarhet?

– Jag tycker det är viktigt att ha en medvetenhet kring hur man skapar kläderna. Varje litet beslut i att jobba mer hållbart bidrar, och det är viktigt att börja någonstans.

Kan vi se fram emot fler samarbeten i framtiden?

– Detta kommer att vara vår sista kollektion för Esprit by Opening Ceremony, men samarbeten är en stor del av vårt märke. Vi jobbar på många roliga samarbeten inför 2018, som vi ser fram emot att få visa för er. Och självklart så är vi peppade på att hålla dörren öppen för eventuella framtida samarbeten tillsammans med Esprit.

Esprit by Opening Ceremony – se tredje kollektionen här: