Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Ambroise Tezenas / Ambroise Tezenas

Ett nytt klockmuseum har öppnat – gissa vilken form det har?

Är du intresserad av exklusiva ur och arbetet med att ta fram några av världens lyxigaste klockor? Då finns ett nyöppnat museum för dig att kika in i.

Modeutställningar har vunnit mark de senaste åren till vår stora förtjusning. Men även andra delar av modevärldens alla hörn är värda att ställas ut för fördjupad kunskap och inspiration. I somras öppnade ett nytt klockmuseum, och få objekt som du kan klä dig i väcker så starka kärlekskänslor som klockor. Och det är inte svårt att förstå varför – eleganta, vackra, tekniska och, ofta, höga prislappar samt spännande historier och referenser. Dessutom med en mängd funktioner, och lång historia, som gjorda för att grotta ner sig i. Nu finns det en plats du kan få utlopp för din klockkärlek. 

LÄS ÄVEN: Så stylar du smycken och klockor – 5 eviga trendknep 

Musée Atelier Audemars Piguet.Musée Atelier Audemars Piguet.Musée Atelier Audemars Piguet.
Musée Atelier Audemars Piguet.
Den spektakulära byggnaden – som är byggd som en spiral – är skapad av de danska arkitekterna Bjarke Ingels Group

I juni öppnade det exklusiva märket Audemar Piguet ett runt (så klart) museum i Le Brassus, Schweiz, Musée Atelier Audemar Piguet. Den spektakulära byggnaden – som är byggd som en spiral – är skapad av de danska arkitekterna Bjarke Ingels Group och inuti hittar du över 300 tidvisare – från 1800-tal och framåt. Utöver detta så är det, vilket byggnadens namn antyder, även en arbetsplats där de allra mest komplicerade uren tillverks – de kan ta flera månader att göra – samt de klockor som bär ädelstenar och vars belopp kan varas sjusiffriga. Och jodå, det är uttänkt att du ska gå både med- och motsols i detta museum. 

Inuti Musée Atelier Audemars Piguet.Inuti Musée Atelier Audemars Piguet.Inuti Musée Atelier Audemars Piguet.
Inuti Musée Atelier Audemars Piguet. Foto: Ambroise Tezenas / Ambroise Tezenas

LÄS ÄVEN: Den hisnande historien om klockornas Mona-Lisa – svenske Axel von Fersens kärleksgåva till Marie-Antoinette nådde aldrig sin rättmätiga ägare.