Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Låt Cornelia Jakobs inspirera din stil.
Låt Cornelia Jakobs inspirera din stil.
Låt Cornelia Jakobs inspirera din stil.
Låt Cornelia Jakobs inspirera din stil. Foto: Jessica Gow / TT NYHETSBYRÅN

Vad Eurovision-stjärnan Cornelia Jakobs kan lära dig om stil

Vår svenska stjärna i Eurovision i Turin, Cornelia Jakobs, har inte bara en låt som sticker ut – även hennes personliga stil inspirerar. Dra lärdom av hennes stilsäkra sätt att klä sig. 

Cornelia Jakobs är Sveriges representant i Turin, och vi älskar hennes vinnarlåt Hold me closer. Men det är mer än låten som inspirerar – även Cornelias stil river ner applåder. Med enkla, moderna medel skapar hon en effektiv garderob. Och då och då tar hon i ordentligt. 

STILTIPS 1: En se-på-mig-topp blir snyggast med en lugnare nederdel

Cornelia Jakobs som tävlar med låten Hold Me Closer vid fredagens repetition inför melodifestival deltävling ett i Stockholm på Avicii Arena. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Tydligt är att Cornelia Jakobs älskar silverfärgade toppar – och vi förstår henne. Effektfullt på scenen, men i dag bär vi paljetter även utanför den med lätthet. Faktum är att en paljettopp kan se riktigt sober ut ifall den matchas med en enkel byxa eller kjol som ”tar ner” julgranskänslan. Cornelia Jakobs använder detta stiltips upprepade gånger och sätter stilen perfekt varje gång. 

Cornelia Jakobs uppträder under QX-galan på Cirkus i Stockholm. Foto: Christine Olsson / TT NYHETSBYRÅN

STILTIPS 2: Töm smyckesskrinet till din vardagstopp

Cornelia Jakobs. Foto: Jessica Gow / TT NYHETSBYRÅN

Att som Cornelia Jakobs gör här – maximera antalet ringar – är ett kul sätt att göra vardagen till något extra. Genom att bära en baströja, i det här fallet en grön ganska vanlig tröja, så ger det ett kul spann mellan vardag och lite extra allt. Kontraster är vad bra stil handlar om!

STILTIPS 3: 00-talet regerar just nu

Cornelia Jakobs på turkosa mattan inför Eurovision i Turin. Foto: Alessandro Di Marco / ANSA

Ja, vi vet. Den här looken är inte för alla. Men det är otvivelaktigt så att 00-talets avklädda mode är supertrendigt just nu och vi tycker att Cornelia Jakobs fixade denna trend på ett smakfullt sätt på turkosa mattan i Turin. Snyggt under och en transparent klänning över – dessutom parat med rejäla skor som adderar power och för säkerhets skull en härlig pälsjacka (då kan man slå den om sig om och när man vill) blev en look som fick riktigt mycket attityd.  

LÄS MER Cornelia Jakobs leder modematchen i Eurovision

STILTIPS 4: Det är kostymer i färg som trendar

Cornelia Jakobs inför Melodifestival deltävling ett i Stockholm på Avicii Arena. Foto: Jonas Ekströmer/TT

En tydlig trend just nu är kostymer i färg – inte minst vår egen kronprinsessa anammar detta enormt mycket just nu. Utbudet är enormt just nu och det är ett jättelätt sätt att vara rätt i alla lägen (kostymen och kavajen har ju den fördelen) och samtidigt visa lite mer personlighet. Vi älskar hur Cornelia Jakobs  även valt läder som material i sin kavaj och att hon matchar med smycken med trendig tribal-vibe. 

LÄS MER Inspireras av Victoria – välj knallrosa kostym till festen

STILTIPS 5: Bli (näst) först med höstens accessoar: slipsen

Cornelia Jakobs uppträder på scenen i Eurovillage i centrala Turin. Foto: Jessica Gow/TT

Japp, du läste rätt. I höst kommer slipsen att vara glödhet – den var ”överallt” under höstens visningar i Paris, London, Milano och New York. Cornelia Jakobs ligger förstås i framkant och bär en slips till ett korsettliv redan nu. Det kan du också göra!

Psst! Bonustips: Plocka ner Diesel-plaggen från vinden

Cornelia Jakobs möter Melodifestivalklubben utanför hennes hotell i Turin i trendtopp från Diesel. Foto: Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN

90-talet och tidigt 00-talet var det italienska jeansmärket Diesels storhetstid, men de senaste decennierna har märket sjunkit i glömska. Men inte länge till. Diesel spås att bli märket som ”alla” kommer att vilja klä sig i denna höst. I den rådande 00-trenden passar märket som handen i handsken och med ny kreativ ledning så fick deras senaste visning lysande recensioner. Det är alltså inte en tillfällighet att Cornelia Jakobs väljer att klä sig i märket i italienska Turin – det är förstås även en liten flirt med värdlandet. Så gräv fram dina t-shirts med logon och Diesel-jeans du också, du kommer ändå att vilja ha dem på dig i höst. Lika så bra att börja nu. 

LÄS ÄVEN Cornelia Jakobs trendiga ögonsminkning: Så gör du den dramatiska looken!

LÄS ÄVEN Charlotte Perrelli om sina schlagerlooks – 20 år av glitter och glamour

LÄS ÄVEN 10 nakenklänningar på röda mattan att minnas