Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: IBL

Expertens bästa stiltips — för en garderob som håller över åren

Att hitta sin egen klädstil kan vara lättare sagt än gjort. Kanske har du aldrig riktigt känt att du har en personlig stil? Eller kanske har känslan av att du tappat bort din stil infunnit sig när livet förändrats? Stilexperten Lisa Rogalin delar med sig av nio säkra tips som hjälper dig på vägen tillbaka till din bästa stil-jag. 

Lisa Rogalin är stilexpert och driver NK Personal Shopping samt NK Beauty Lounge i Stockholm. Här delar hon med sig av sina bästa stiltips för en strukturerad garderob.

1. Alla har en egen stil ta tid att hitta din

Först och främst, alla har en personlig stil. Stil kommer inifrån och ut och är en reflektion av din personlighet. Det gäller bara att lära sig hur du plockar fram just din egen stilkänsla. Det är viktigt att du trivs i din stil och att du inte känner dig utklädd.

2. Ha en året runt-garderob

Investera i plagg som inte är säsongsbetonade, utan fungerar såväl vinter som höst och vår. Nyckelplagg som den vita skjortan, de raka jeansen och ullkoftan kan justeras beroende på säsong.

LÄS MER: 14 plagg att investera i för en komplett basgarderob (steg för steg!) 

3. Gå en stilkurs

Att hitta den rätta basgarderoben kan vara enklare sagt än gjort. En stilkurs kan vara väl investerade pengar då en expert inom området hjälper dig att ta fram just din personliga stil.

Lisa Rogalin jobbar som stylist och driver personal shopping-avdelningen på NK i Stockholm.Lisa Rogalin jobbar som stylist och driver personal shopping-avdelningen på NK i Stockholm.Lisa Rogalin jobbar som stylist och driver personal shopping-avdelningen på NK i Stockholm.
Lisa Rogalin jobbar som stylist och driver personal shopping-avdelningen på NK i Stockholm. Foto: hruthruet

4. Shoppa smartare

Inför varje säsong bör du göra en garderobsinventering och sedan göra upp en plan för vad du verkligen behöver. Skriv ned din lista och håll dig sedan till den när du ska ut och shoppa.

Undvik spontanköp och att småshoppa plagg då och då. Då blir det lätt så att du omedvetet skapar en svårmatchad garderob. Prova i stället att shoppa säsongens nya inköp vid ett enda tillfälle, så får du en lättmatchad garderob. Att ta hjälp av en professionell personal shopper är ett annat tips, som hjälper dig med en garderob som håller över åren.

5 snabba tips för att hitta din personliga stil

1. Tänk igenom vad du trivs bäst i för plagg. Håll dig till dessa.

2. Fundera på om du har någon stilförebild. Inspireras av andra!

3. Skriv ner tre av dina egenskaper som du gillar och som du vill ska återspeglas i din stil.

4. Titta inte på vad som är snyggt på andra! Vi alla är individuella och något som är snyggt på din granne behöver inte vara snyggt på dig – och vice versa!

5. Var nöjd med din kroppsform och hitta plagg som passar dig!

En kavaj, ett par blåjeans och pumps sviker aldrig.En kavaj, ett par blåjeans och pumps sviker aldrig.En kavaj, ett par blåjeans och pumps sviker aldrig.
En kavaj, ett par blåjeans och pumps sviker aldrig. Foto: Jason Lloyd-Evans

LÄS MER: Snygga midiklänningar att starta hösten i - här är våra favoriter just nu!