Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färgerna som kan få din vardagslook att se mer exklusiv ut

Tajt budget men vill ändå utstråla en lyxig look? Här är några specifika färger att satsa på.

Genom att medvetet använda dig av specifika färger på plaggen du bär kan du signalera och förmedla olika budskap. Rött sägs exempelvis signalera styrka och passion. Om du däremot vill ge intrycket av en lyxig look men har tajt budget kan du satsa på säkra kort: svart, vitt, brunt. Neutrala färger som ger en hel och ren look.

Foto: Jason Lloyd-Evans

En annan färg som upplevs ge en lyxigare look är beige. En tidlös klassiker som dessutom har utsetts till höstens färg av vår modechef. En anledning till varför många förknippar färgen beige med lyx, kan vara att många klassiska modehus, som exempelvis Burberry, har beige som sin signaturfärg. En monokromt beige look ger ett genomtänkt intryck och en exklusiv känsla kommer på köpet.

LÄS MER: Allt du vill veta om höstmode 2019

Men om du är en person som älskar färg då? Då finns det en färg som har seglat upp som ett alternativ de senaste åren: lila.

Till viss del tack vare Balenciagas overknee-boots, som satte lila på trendhimlen efter flera år ute i kylan. Nu är det dock en kallare, mer pastellig lila som har seglat upp på trendhimlen. Ett plagg eller accessoar i lavendel-lila kan lyfta hela din look – och ja, den ser med ens lyxigare ut.

Modechefen: ”Lila är trendfärgen 2020 – så fixar du stilen redan nu”

 

LÄS MER: Stilsäker på kontoret i höst – klassiska blusar med det lilla extra