Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

5 plagg som måste finnas i en basgarderob enligt Anna Wintour

Vogues chefredaktör Anna Wintour svarar på frågan: Vilka fem basplagg bör jag ha i min garderob? 

I det digitala programmet Go ask Anna besvarar Vogues legendariska chefredaktör Anna Wintour frågan: ”Vilka fem basplagg måste jag ha i min garderob?” med ett informativt såväl som inspirerande svar.

Wintour menar att det är särskilt viktigt att ha en bra uppbyggd basgarderob om du "är en kvinna on-the-go, som kanske reser mycket eller har ett stressigt jobb och inte vill göra några modemisstag".

De första fyra plaggen hon listar är klassiker: en baströja, klassiska byxor eller kjol, en baskappa och "skor som du älskar, oavsett om det är sneakers eller flats".

LÄS MER: Guide – Så bygger du en komplett basgarderob

Det femte måste-ha-plagget enligt Anna Wintour, är däremot mer oväntat:

"Det är också väldigt viktigt att ha någonting som är roligt, sticker ut och får dig att känna dig fantastisk! Om man har råd tycker jag att man ska satsa på ett spektakulärt smycke! Det är det mest upplyftande plagg en kvinna kan äga, enligt mig."

Här är hela klippet, där Anna förutom basgarderoben, även pratar om Rihannas stil, vem som är hennes favoritmodell och hur viktigt det är med bekvämlighet.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=58&v=49C3eEM5BW8

5 basplagg alla bör ha i garderoben, enligt Anna Wintour

BASPLAGG 1: Baströja  

En baströja är det där plagget som följer med dig överallt - och som du kan ha varje dag utan att tröttna. En marinblå tröja går att använda i alla lägen och är väldigt elegant (men den finns i andra basfärger också, alla lika tjusiga). Silhuetten på den här perfekta baströjan från Filippa K är modern, genrös och i italiensk ull i kombination med kashmir får du en varje-dag-tröja som bara är skön och aldrig sticks. Den lilla ståkragen är både skön och smickrande. Mer info och köp här (länk till Filippa K).  

BASPLAGG 2: Klassiska byxor 

Klassiska byxor i slacksmodell är alltid en byxa som funkar – såväl på sommaren som på vintern. Smickrande och avslappnat elegant – en byxa som levererar varje dag. Och överväg mörkt blått i stället för svart, mörkt blått är ofta än mer smickrande och något mjukare än svart. Dessa klassiska byxor från Filippa K varken skrynklar eller krymper. Mer info och köp här (länk till Filippa K).  

BASPLAGG 3: Chic kjol

 

En kjol i smickrande modell förhöjer självklart elegansen i varje garderob. Nu är det extra trendigt med plisserade kjolar – ett kul sätt att addera ett spännande inslag i din outfit utan att behöva chocka med färg! Mer info och köp här (länk till Cos).  

BASPLAGG 3: Baskappa 

En skön och klassisk baskappa är en mycket bra investering där tanken är att när du väl gjort den så har du den och behöver inte göra den igen på många år. Vi älskar en klassisk modell med bälte och stor krage som du sveper om dig eller låter hänga öppen som den här baskappan från Totême. Mer info och köp här - (länk till Wakakuu.)   

BASPLAGG 4: Skor som du älskar

Ankelboots från & Other Stories.Ankelboots från & Other Stories.Ankelboots från & Other Stories.
Ankelboots från & Other Stories.

Ankelboots med en smickrande och bekväm klack är en bra bassko som fungerar i de flesta tillfällen. Vita skor kanske inte alltid är så praktiskt, men oj så snyggt, men den här fina modellen med trendigt rak tå från & Other Stories finns även i svart. Mer info och köp här - länk till & Other Stories.)  

BASPLAGG 5: Ett spektakulärt smycke

När man tänker på spektakulära smycken så ser man ofta ett stort halsband framför sig, och det ska sägas att Anna Wintour älskar sådana. En något mer slimmad variant av det grova guldfärgade halsbandet blir en elegant detalj som förhöjer alla veckans dagar. Mer info och köp här (länk till Edblad).   

LÄS OCKSÅ: Höstens snyggaste trenchcoats – från klassiker till trendköp