Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: PHOTOGRAPH FOR EDITORIAL USE ONLY

Fendi

1925 grundades Fendi av det unga paret Edoardo och Adele Fendi. Fendi var då en väsk- och pälsbutik på Via del Plebiscito i Rom och blev snabbt känd för sina varors goda kvalité. 

Fendi växte i takt med att de fem döttrarna blev äldre och blev snart ett stort familjeföretag. 1965 korsades Fendis vägar med Karl Lagerfelds. I samarbetet med honom revolutionerades Fendis produkter och material samtidigt som logotypen med dubbel F blev en viktig del av varumärket.

Utvecklingen fortsatte och genom åren har Fendi bland annat lanserat en prêt-à-porter kollektion, solglasögon, jeans, heminredning och parfym.

En av företagets största framgångar är den kultförklarade väskan, Fendi Baguetten. En liten handväska som lanserades 1997 och som sedan dess gjorts i över 600 versioner. 

Strax innan Fendis 80-årsjubileum gick Fendi ihop med LVMH group och Prada. I dag är LVMH den största ägaren men fortfarande är Silvia Venturini Fendi, barnbarn till Edoardo och Adele Fendi en viktig profil inom företaget och Karl Lagerfeld kreativ chef.

Till höger ser du hela Fendis höst- och vinterkollektion 2010/11.