Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Filippa K firar 25 år med 90 tals-inspirerad kollektion

1993 släppte Filippa Knutsson sin debutkollektion vilken följts av 25 år med en självklar plats på Sveriges modescen. Med tidlösa klassiker i bagaget släpper Filippa K nu en ny denimkollektion, med inspiration från varumärkets 90 tals-kollektioner.

Filippa K återvänder till sina rötter och återlanserar sina ikoniska strechjeans i en kollektion som tagit inspiration från varumärkets 90 tals-stil och svenska arv. Kollektionen FK Jeans består av nio plagg i två denimnyanser för kvinnor och män med klassisk design för basgarderoben.

Filippa K skapade rubriker när de valde att återvända till Stockholms modevecka vintern 2018 och nu tar man ytterligare ett steg närmre de svenska rötterna.

– Det jag kan addera till jeansvärlden är ett kvinnligt perspektiv; denimindustrin är idag främst driven av män. Jag ville skapa jeans som passar dagens kvinnor, och den här kollektionen representerar varför vi startade Filippa K från början; för att förenkla människors vardag genom att göra klädvalet mindre komplicerat, säger 

Filippa Knutsson, grundare och Creative Director.

LÄS MER: Marie Antoinettes smycken legat dolda i 200 år – nu auktioneras de ut

Kollektionen släpptes 31 oktober och finns tillgänglig att köpa i utvalda butiker och online.

LÄS MER: Varm och stilsäker! 7 fuskpälsar redaktionen vill klicka hem redan nu