Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

FÖLJ MED BAKOM KULISSERNA: Julefrid

Fridfull och gammaldags jul med madonnan och Jesus. Eller vänta nu, har här inte smugit sig in en viking? Hur som helst: jultraditioner med pälsfällar, vackert vintervitt och metall. 

I nya numret av Damernas värld kan du njuta av både inredning och mode i "Julefrid". Jobbet är plåtat nere i en källare i Gamla stan, och det var inte en helt enkel process ...

Längst nere i en källare i Gamla stan plåtade DV:s modeteam jobbet "Julefrid" som du kan njuta av i nya Damernas värld. För fotografen Marcin Kosmowski skulle få det där stillsamma ljuset var modellen Mikaela O från Stockholmsgruppen tvungen att sitta blixtstilla  ... länge.
- Det var svårt till en början, men efter ett tag vande jag mig. Det var ett bra team, så det gick bra. Har du varit med om att du behöver sitta stilla så länge, i samma pose?Nej, det har inte varit med om det tidigare. Jag är van att röra på mig, och köra min grej. Det här var en ny erfarenhet, som passade just det här modejobbet.
Det var ett stillsamt jobb, och för att skapa den rätta känslan så krävdes det att jag satt still. Hur var det att plåta därnere i underjorden i Gamla stan?- Man blev ganska trött. Vi befann oss i en källare, där det var mörkt hela tiden. Det var instängt och mycket levande ljus. Det var väldigt mysig stämning, så man blev lätt trött. Vad var roligast med just det här modejobbet?- Roligast var att modeteamet blandade mode och inredning, det har jag aldrig varit med om tidigare. Hittade du något av allt som finn smed i modejobbet som föll dig själv i smaken?- Jag föll för ljusrosa klänning från Acne. Och ett par tofflor från Cubus, de funderar jag på att köpa själv faktiskt ...

En gammal riddarrustning får kärlek från en flitig Christina.

Nere i denna källare från 1100-talet skapades vacker magi under 2 hektiska dagar. 

Karolina och Christina går igenom alla stay-ups och stumpbyxor, ju fler desto bättre! Man vet aldrig vad som kan hända.

Modeass Karolina Ytterberg dubbelkollar alla plagg efter veck och fläckar. Allt måste vara slätt och rätt. 

Praktikant Christina Ahlberg lägger fint upp alla accessoarer till plåtningen för att förenkla stylingprocessen.

En duktig och utmattad Karolina tar en liten paus bland allt kaos.

Vårt alldeles egna husdjur, Björnen Björne!

Praktikant Alexandra tassar runt bland julbockar och julljus!

FOTO, BACKSTAGE: Alexandra Rydberg
MODEJOBBET: Av Robert Nordberg (Mode) och Pontus Nilvander (Inredning)