Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Förhandstitt: Miss Li gör kollektion för Indiska

Designsamarbeten duggar tätt den här veckan, nu presenterar Indiska en kollektion som gjorts tillsammans med Miss Li och Wateraid. Kollektionen kommer till butik först i augusti men vi fick redan nu en förhandstitt och en liten pratstund med Miss Li.

Kan du berätta om kollektionen?- Gärna!  Den är vintageinspirerad och jag vill att den ska ligga precis i gränslandet mellan 60- och 70-tal. Vi ville använda oss av starka, klara färger, och blommiga mönster, så att det skulle kännas att kollektionen kom från mig. Vi märkte ganska tidigt att vi ville ha med en grön hatt och att den gröna nyansen skulle vara tydlig i kollektionen. Det har vi kompletterat med guld och svart för att även få med en mer nedtonad färgskala. 

Vilka utmaningar har ni haft i arbetet med kollektionen?- Jag var väldigt noggrann i materialvalet, jag vill verkligen att det ska vara samma känsla som i gamla vintageplagg. Det ska kännas på riktigt och inte som slit och släng.

Totalt består kollektionen av 16 plagg med klänningar, kimono, hatt, halsband, örhängen och scarves i priser mellan 99 och 699 kronor. Tio procent av priset går direkt till Wateraid. Kläderna kommer i augusti att finnas i Indiskas onlineshop samt utvalda butiker.

På lördag kommer en längre intervju med Miss Li där hon berättar mer om arbetet med kollektionen.