Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel 2003 och 2017.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel 2003 och 2017.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel 2003 och 2017.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel 2003 och 2017. Foto: TT

Från då till nu – stilögonblicken med Victoria & Daniel som vi inte glömmer

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel firar tennbröllop ihop. Damernas Värld blickar tillbaka på Victoria & Daniels år tillsammans – och listar 20 oförglömliga stilögonblick med paret.

Kronprinsessan Victorias och prins Daniels kärlekssaga började redan år 2000 när Daniel, tack vare en rekommendation av prinsessan Madeleine, anlitades av Victoria som personlig tränare. Paret lyckades hålla sin nya relation hemlig i drygt 1,5 år, innan de 2002 gick ut offentligt. 2010 gifte sig Victoria och Daniel, 2012 kom dottern Estelle, 2016 kom sonen Oscar, och i år firar de tennbröllop efter ett decennium som makar. En modern prinsess-saga med andra ord!
Vi minns tillbaka på parets år tillsammans med 20 stilögonblick. Skrolla ned för a trip down memory lane!

LÄS MER: Allt om kronprinsessbröllopet + nya jubileumsbilderna på paret 

20 härliga stilögonblick med kronprinsessan Victoria och prins Daniel

2002. Det här är den första bilden som togs på kronprinsessan och prins Daniel, som då fortfarande hette Daniel Westling, tillsammans. Vi älskar hur det nyblivna paret matchade hela sina outfits – till och med kepsarna! – under en golfrunda på Öland.

Första bilden på kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

2019. 17 år äldre, men lika självklara och stilfulla. Det är svårt att glömma den här färgglada klänningen som Victoria bar från Maria Westerlinds kollektion för MQ till en riksdagsföreställning i fjol. De rosa skorna och väskan satte pricken över i:et, och Daniel matchade Victorias poppiga look med en mer nedtonad, blå klädsel. 

Kronprinsessan Victoria och prins daniel 2019. Foto: Anders Wiklund/TT / ANDERS WIKLUND

2015. Victorias otroliga klänning från H&M Conscious, som hon bar till prins Carl Philips och prinsessan Sofias bröllop, är bara ett av många bevis genom åren på att Victoria gärna hyllar svenskt och hållbart mode. De ljusa färgerna plockas fint upp av Daniels broscher och blåa band.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel efter vigseln mellan prins Carl Philip och Sofia Hellqvist. Foto: Sören Andersson/TT / Soren Andersson

2018. Matchy-matchy! Prins Daniel var stilig i rock och skinnhandskar, och prinsessan Victoria ursnygg i kappa, under ett besök i Litauen 2018. Vi gillar hur paret matchar med skinnaccessoarer – spana in Vickans vassa boots och skinnväska!

Ursnyggt par i svarta vinterlooks. Foto: Albert Nieboer / DPA

2005. Mycket mer 00-tal än så här blir det inte: halvtransparenta solglajjor, bakåtslickat hår och vita Moschinobyxor. Victoria och Daniel beskådar tävlingen Red Bull Ultimate Driver 2005.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel 2005. Foto: Karin Törnblom/TT / KARIN TÖRNBLOM

LÄS MER: Se kronprinsessan Victorias otroliga stilresa – från då till nu 

2019. ”Wow” var ordet vi sa när Victoria dök upp i denna rosa tyllklänning från Selam Fessahaye till 2019 års upplaga av Polarpriset. Och ”wow” säger vi fortfarande, ett år senare. Vi gillar hur Daniel väger upp Victorias look med tidlös kostym och fluga i svart.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel under Polarpriset 2019. Foto: Patrik Österberg/TT / TT / Mediabild

2016. Färgkoordinerad familjelook när den är som bäst! Daniels ljusblåa slips, Victorias stilsäkra, randiga klänning, och lilla Estelles bedårande, vita klädsel, är tio poäng rakt av.

Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och prins Daniel under firandet av kung Carl Gustafs 70-årsdag. Foto: Maja Suslin/TT / TT NYHETSBYRÅN

2020. Är 2020 året då vi får se prins Daniels bästa stil någonsin? Året började bra i alla fall. Mörkblå rock, polotröja och välputsade skor. Moget och elegant. Victoria strålade även hon i ett färgkoordinerat set av manchester. 

Snygga i blått! Foto: Jonas Ekströmer/TT / JONAS EKSTROMER

2003. En av de första bilderna på Victoria och Daniel och en betydligt annan stil! Mörkare hår, längre polisonger och inga glasögon för Daniel (plus en riktigt snygg frack), och Victoria osar tidigt 2000-tal med tunna bryn, färgglada ögonlock och sidenklänning. Nostalgi!

Daniel och Victoria på Andrea Brodins bröllop 2003. Foto: Charles Hammarsten/TT / CHARLES HAMMARSTEN

2009. Victoria är inte blyg när det kommer till färg, och denna ceriserosa look minns vi med glädje. Vi vågar gissa på att fracken som Daniel bär är samma som på bilden ovan (sex år tidigare). Stort plus för hållbart tänk!

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på Ellen Stendahls och Jan Dinkelspiels bröllop. Foto: Charles Hammarsten/TT / CHARLES HAMMARSTEN

2017. Ännu en familjkoordinerad look, denna gång med hela familjen samlad (hur gullig var inte prins Oscar?!). De ljusblåa färgerna andas sommar och Victorias vackra skjortklänning får tio stilpoäng av tio möjliga.

LÄS MER: Nu kan du se prinsessornas Nobelklänningar – i ny modeutställning om couture 

Prins Daniel, prinsessan Estelle, kronprinsessan Victoria och prins Oscar på Solliden, Öland, under Victorias 40 års-firande. Foto: Mikael Fritzon/TT / Mikael Fritzon

2020. Powercouple i grått. Victoria toppar looken med en lyxig Valentinoväska och Daniel ser stilig ut med runda glasögon. Ibland är det enkla också det snyggaste.

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel i gråa kostymer. Foto: Pontus Lundahl/TT / Pontus Lundahl/TT

2010. Det bästa stilögonblicket av dem alla – kronprinsessan Victoria i vit brudklänning, designad av Pär Engsheden, och prins Daniel i svart frack. Vill du läsa allt om bröllopet minns vi tillbaka här. 

Kronprinsessan Victoria och prins Daniels bröllop. Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT / TT NYHETSBYRÅN

2012. En Polarpriset-stund att minnas. Victoria satsar på tre svårmatchade färger: svart, gul och röd, och lyckas med bravur. Vi gillar att Daniel kör all in på den svarta looken, med svarta glasögon och svart fluga.

Victoria & Daniel 2012. Foto: Charlotte Brunzell/TT / IBL Sweden

2016. Hela familjen (nåja, nästan) var sommarfina i vitt för prins Oscars dop 2016. Victorias klänning från By Malina kan räknas som ett budgetkap i kungliga mått mätt, och Daniel satsade på kritstrecksrandiga byxor och ljusgrå väst för en mer somrig look.

Kronprinsessfamiljen under prins Oscars dop. Foto: Marcus Ericsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

LÄS MER: Spana in prinsessornas vackra klänningar från Oscars dop 

2014. Den här bilden visar ett av Victorias och Daniels bästa stilögonblick från deras tjugo år tillsammans. Den är från 2014, men parets outfits hade varit minst lika stilsäkra idag. Svart kan aldrig gå fel, inte minst när det toppas med lyxiga hårsmycken.

Stilsäkra i svart. Foto: Charlotte Brunzell/TT / /IBL

2019. Ytterligare ett bevis på att Vickan och Daniel är mästare på färgkoordination. Vi älskar Victorias sportigt avslappnade look (inte minst den glittriga toppen), och Daniel är stilig som alltid i polotröja under kavaj. Ett vinnande koncept!

SOLNA 20191122 Prinss Daniel och kronprinsessan Victoria anländer till Pep Forum på Karolinska institutet i Solna. Foto: Claudio Bresciani / TT kod 10090 Foto: Claudio Bresciani/TT / Claudio Bresciani/TT

2018. En gudinna i rött (iklädd Stylein). Behöver vi säga något mer?

Kronprinsessan Victoria i Stylein. Foto: Eero Hannukainen/TT / ©Eero Hannukainen/IBL

2009. Det är svårt att missa hur superkära det (då) nyförlovade paret ser ut på dessa bilder. Blåa toner, enkel styling och kärleken i fokus. 

2009 – den dåvarande Daniel Westling och kronprinsessan Victoria meddelar i Sibyllas våning på Stockholms Slott att de förlovat sig. Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT / COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN

2019. En av få bilder på en somrigt avslappnad Daniel i ljusa färger – visst passar han riktigt snyggt i dem? Toppat med stilrena lädersneakers, och Victorias blommiga sommarklänning matchar perfekt.

Familjen firar mamma Victorias födelsedag på Solliden, Öland, 2019. Foto: Karin Törnblom/TT / Karin Törnblom

LÄS MER: 20 stilsäkra looks med kronprinsessan Victoria – som vi inte glömmer