Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Madonnas ikoniska strut-bh från 90-talet gör comeback och bärs av kändisar som Beyonce, Rihanna och Anne Hathaway.
Madonnas ikoniska strut-bh från 90-talet gör comeback och bärs av kändisar som Beyonce, Rihanna och Anne Hathaway.
Madonnas ikoniska strut-bh från 90-talet gör comeback och bärs av kändisar som Beyonce, Rihanna och Anne Hathaway.
Madonnas ikoniska strut-bh från 90-talet gör comeback och bärs av kändisar som Beyonce, Rihanna och Anne Hathaway. Foto: TT TIDNINGSBYRÅN / Stella Pictures / Beyonce.com

Från Madonna till Beyonce: Strut-bh:n gör comeback

Att sexigt mode trendar är det väl ingen som missat. Nu är det dags för ytterligare en utmanande trend att ta plats – nämligen Madonnas ikoniska strut-bh från 90-talet. Och det gör den både på catwalken och bland våra hetaste Hollywoodstjärnor. 

Madonna gjorde den strutformade bh:n känd under sin Blonde Ambition-turné 1990. Foto: SEAN KARDON / TT NYHETSBYRÅN

Popdrottningen Madonna gjorde strut-bh:n till en popkulturell sensation på 90-talet. Efter att ha burit den under sin Blonde Ambition-turné blev det legendariska plagget från Jean Paul Gaultier världsberömt och skrevs in i modehistorien. Nu, tre decennier senare, ansluter sig den strutformade bh:n till en ny våg av stjärnor som är redo att återuppliva trenden. Det är ju trots allt en siluett som går helt i linje med det rådande nakenmodet. 

LÄS OCKSÅ: Varför är modebranschen så besatt av bröst just nu? 

Foto: Beyonce.com

Beyoncés nya album Renaissance bjuder minst sagt på discopop som gör det svårt att sitta still – men också en hel del uppseendeväckande mode. På bilderna till hennes sjunde album poserar stjärnan i en mängd snygga och utmanande outfits från diverse lyxmärken. Och särskilt fångade blir vi självklart av hennes strutformade guld-bh från Schiaparelli Haute Couture. 

Rihanna rockar en korsett med strutformad bh. Foto: Instagram.com

Sångerskan Rihanna, som i vanlig ordning är tidig med hett och utmanande mode, är också en av dem som bär den strutformade trenden. Nyligen sågs stjärnan i en Madonna-inspirerad korsett av svart satin och matchande leggings med snörning, båda från Jean Paul Gaultiers samarbete med stylisten Lotta Volkova

Foto: Daniel Cole / TT NYHETSBYRÅN

En något mer otippad kändis som lockats av bh-trenden är skådespelerskan Anne Hathaway. Under filmfestivalen i Cannes i år poserade hon för fotografer i en blå Gucci miniklänning med en strutformad korsettopp av läder – och hon rockade verkligen den nya (och något mer vågade) stilen!

Julia Fox i en jeansjacka med strutformade bröst. Foto: J M HAEDRICH/SIPA/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Så tidigt som redan i vintras såg vi Julia Fox, tillika exflickvän till Kanye West, ge Madonnas bh en modern uppdatering. Hon dök upp på Kenzos visning under herrmodeveckan i Paris i januari iklädd en Schiaparelli-jacka från vårkollektionen med strutformade bröst. 

Kylie Jenner, med pojkvännen Travis Scott, i en grön klänning med strutformad bh. Foto: Andy Kropa / TT NYHETSBYRÅN

Även skönhetsmogulen Kylie Jenner har tagit en titt i modearkivet och inspirerats av Madonnas 90-talslooks. När hon besökte Parsons Benefit bar hon en häpnande vintageklänning från 1987 av Jean Paul Gaultier – självklart med designerns signaturformade bh som överdel. Kylie toppade looken med matchande gröna handskar. 

På Jean Paul Gaultier haute couture-visning i Paris sågs en och annan inspiration från märkets strytformade bh från 80-och 90-talet, som gjorts känd av Madonna. Foto: TT TIDNINGSBYRÅN

Strut-bh:n har även lyckats ta sig tillbaka Jean Paul Gaultiers catwalk. Det franska modehuset gav oss nyligen en ordentlig uppdatering av plagget. Under visningen av deras haute couture-kollektion i Paris sågs nämligen en och annan inspiration från original-bh:n på allt ifrån toppar, kavajer och klänningar. Trenden är ett faktum!

LÄS MER: Kändisarna bär nakentrenden som förvillar 

LÄS MER: Jennifer Lopez bär nakentrenden på premiär – och nakenklänningarna vi minns