Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Se bästa närbilderna på prinsessornas frisyrer och smycken på Nobelfesten

Nobelfesten är inte bara ärofyllda priser och klänningar, den är också en kavalkad av fantastiska frisyrer och gnistrade smycken. Vi har tagit en närmare titt på prinsessornas och drottningens vackra hår och juveler, scrolla ner och gör det du också!

Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan valde att matcha sin specialsydda klänning från H&M med en klassiskt elegant håruppsättning med en låg, stor knut. Till det bar hon ståldiademet som vi sett henne bära på Nobelfesten flera gånger tidigare. 

Foto: fotograf.charles.hammarsten.AB

Kronprinsessans halsband, armband, örhängen och brosch kommer från kamégarnityret. Victoria bar också Serafimerordens ljusblå band, ordenstecken och kraschan samt ett miniatyrporträtt av kungen inramat i briljanter.

Prinsessan Madeleine

Foto: fotograf.charles.hammarsten.AB

Madeleine matchade sin rosa tvådelade Nobelklänning med prinsessan Sibyllas diadem, ett smycke som kronprinsessan Victoria bar på Nobelfesten förra året. Till det bar Madeleine poireformade pärlörhängen med orientaliska pärlor samt, precis som storasyster Victoria, Serafimerordens ljusblå band, ordenstecken och kraschan samt ett miniatyrporträtt av kungen inramat i briljanter.

Foto: fotograf.charles.hammarsten.AB

Frisyrmässigt valde Madeleine i år en "slarvig" hög knut med lösa slingor, en uppsättning som påminner ganska mycket om hennes frisyr på Nobelfesten 2015.

Prinsessan Sofia

Foto: fotograf.charles.hammarsten.AB

Sofia i sin tur matchade sin smaragdgröna klänning från Dagmar med privata diamantörhängen och diamantarmband. Örhängena känner den uppmärksamme igen från förra årets Nobelfest då Sofia matchade dem med det diadem hon fick i bröllopspresent av kungen och drottningen. I år matchade prinsessan örhängena med det lilla ståldiademet samt Serafimerordens ljusblå band, ordenstecken och kraschan, samt ett miniatyrporträtt av kungen inramat i briljanter.

Foto: fotograf.charles.hammarsten.AB

Till skillnad från sina svägerskor Victoria och Madeleine valde Sofia i år en utsläppt Nobelfrisyr med mjuka lockar.

Drottning Silvia

Foto: fotograf.charles.hammarsten.AB

Drottningen matchade sin gnistrande Nobelklänning med smycken från det Leuchtenbergska safirgarnityret och armband från kronjuvelerna. Precis som prinsessorna bar hon också Serafimerordens ljusblå band, briljanterat ordenstecken och briljanterad kraschan samt ett miniatyrporträtt av H.M. kungen inramat i briljanter.

Foto: fotograf.charles.hammarsten.AB

Frisyrmässigt valde drottningen, som hon oftast gör, en vacker uppsättning med mjuka former.

LÄS OCKSÅ: Spana in klänningarna från Nobelfesten 2016 – så många maffiga kreationer