Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fuskpälsen som är för lik den äkta varan

Stella McCartney är känd för att vara såväl djurvän, vegetarian och fantastiskt duktig på att framställa underbart mode i läder- och pälsimitation. På visningen av höstkollektionen 2015 visade det sig att hon nära på överträffat sig själv med en fuskpäls som nästan är för lik den äkta varan.

På Stella McCartney's höstvisning presenterade hon helt fantastiska kappor i pälsimitation så verklighetstrogna att de hade lurat den bästa av oss. Fuskpälsarna i långhåriga syntetiska material blev snabbt en snackis just för att de var så lika en äkta päls.

"Modern fuskpäls är så lik äkta päls att det samma ögonblick som den lämnar ateljén är omöjligt att säga om den är fake eller inte. Jag har kämpat så med att få till det, men när jag pratar med yngre kvinnor märker jag att äkta päls är något som de inte efterfrågar," säger Stella till The Guardian.

Strävan efter den bästa pälsimitationen har alltså lämnat Stella McCartney i ett dilema, hennes fuskpälsar är nu för lika originalet. Som tur är var det lätt att hitta en lösning. Hon har låtit ta fram märkningen Fake free fur, som fästs synligt vid armkragen eller nacken.

De här fuskpälsarna får gärna flytta in i våra garderober!

Gilla Damernas Värld på Facebook så missar du inga modenyheter!

DU VILL KANSKE ÄVEN LÄSA:

26 husmorsknep som räddar dina skor

Se senaste modet från H&M direkt från Paris modevecka

Tjuvkika på det senaste modet först av alla – 17 bilder med det bästa från Stockholms modevecka