Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Klaus L Moeller

Stig in i Gannis nya färgglada, hållbara Stockholmsbutik

Ganni blir med Stockholmsbutik! Redaktionen jublar. Vi är många som längtat efter att kanske Skandinaviens hetaste märke just nu ska komma lite närmre.

Flaggskeppsbutiken öppnar idag den 8 mars och ligger på Norrlandsgatan 11 i centrala Stockholm. I linje med Gannis färgglada anda är både väggarna och golven i pastelliga toner av i lila, rosa och blå. Inredningen går även i hållbarhetens tecken med miljövänligt trägolv, pallar som återanvänds, samt paneler och vaser av återvunnen plast.

Foto: Klaus L Moeller

I och med öppningen av butik släpps en kapselkollektion med specialdesignade skjortor, ägnade till den nya Stockholmsbutiken. Även märkets SS19-kollektion finns i butik när portarna slås upp.

Vi passade på att ställa några frågor till Gannis chefsdesigner Ditte Reffstrup.

Foto: NIKOLAJ MOELLER

Varifrån kom inspirationen till kapselkollektionen?

– Vi ville skapa en kollektion som en hyllning till den nya Stockholmbutiken och dess plats, eftersom det markerar början på någonting nytt. I plaggen har vi använt några av våra nyckelmönster på klassiska vita skjortor för att skapa någonting som känns väldigt svenskt, men med en dansk prägel. Vi adderade även butikens geografiska koordinater som en sista touch. Jag älskar att jobba med detaljer som ger plaggen en historia.

Berätta mer om den nya butiken och dess koncept!

– Vi har tagit en bit av Köpenhamn till Stockholm, och utgått mycket ifrån hur vi inreder hemma. Vi ville skapa en butik som är härlig, inkluderande och där man känner att man vill hänga! Hållbarhet har också spelat en central roll i hur vi har byggt och inrett butiken. Vi har arbetat tillsammans med ett företag som levererar hållbart virke, fokuserat på återvunnen engångsplast i såväl skyltdockar som butiksinredning ­och inrett med vintagemöbler. Det är en början, men vi vill göra så mycket mer.

Kapselkollektionen med Stockholms-tryck släpps lagom tills butiksöppningen.Kapselkollektionen med Stockholms-tryck släpps lagom tills butiksöppningen.Kapselkollektionen med Stockholms-tryck släpps lagom tills butiksöppningen.
Kapselkollektionen med Stockholms-tryck släpps lagom tills butiksöppningen.

Vad är huvudanledningen till att ni öppnar en butik i Stockholm?

– Vi danskar är ju nära sammanlänkade med Sverige, både kulturellt och geografiskt. Vi är superinspirerade av våra svenska vänner! Svenskar är som en cool, lugn, snygg storasyster som du gör vad som helst för att impa på. När lokalen - som är stor, ligger centralt men ändå lite off och i ett hus byggt av Sven Markelius - blev ledig var det som att allt föll på plats, så vi körde!, säger Gannis chefsdesigner Ditte Reffstrup.

Foto: Klaus L Moeller
Foto: Klaus L Moeller
Foto: Klaus L Moeller
Foto: Klaus L Moeller
Foto: Klaus L Moeller
Foto: Klaus L Moeller
Foto: Klaus L Moeller
Foto: Klaus L Moeller
Foto: Klaus L Moeller
Foto: Klaus L Moeller
Foto: Klaus L Moeller