Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Två gravida prinsessor på årets Nobelfest – så har sessornas gravidklänningar sett ut tidigare

Både Kronprinsessan Victoria som väntar ett småsyskon till Estelle i mars nästa år, och prinsessan Sofia som blir mamma i april, gästar årets Nobelmiddag. Gravidklänningar till fest är inte helt enkelt och vi väntar med spänning på att få se kvällens galablåsor. Tills dess bjuder vi på en kavalkad av tidigare kungliga gravidklänningar till fest – så många vackra kreationer!

Under en galamiddag på Kungliga Slottet i början av november i år matchade Victoria det vackra stråldiademet med en midnattsblå långklänning från det brittiska gravidmärket Tiffany Rose. Klänningen hade kronprinsessan lånat av lillasyster Madeleine 

som bar samma stass två år tidigare då hon väntade Leonore.

Foto: Photo: Pelle T Nilsson/AOP-IBL/All Over Press

När Victoria var på sluttampen i graviditeten med lilla Estelle bar hon den här grå galablåsan med paljettdetaljer. Även då matchade kronprinsessan sin gravidoutfit med stråldiademet.

Foto: IBL Sweden

I år blir andra gången som kronprinsessan är gravid under en Nobelfest. Förra gången bar hon en midnattsblå aftonklänning med paljetter, designad av Pär Engsheden som även gjorde Victorias bröllopsklänning. Under den Nobelfesten skapade Estelle stora rubriker då kvällstidningarna tyckte sig skymta en liten spark glänsa till i det gnistrande paljettfodralet.

Foto: IBL

Ungefär halvvägs in i graviditeten med Estelle strålade kronprinsessan i en empireskuren klänning på gränsen mellan klar- och korallröd, under en representationsmiddag på slottet.

Foto: IBL Sweden

Prinsessan Madeleine är visserligen inte gravid på Nobelfesten i år, men när hon väntade prins Nicolas och innan dess prinsessan Leonore bar hon flera vackra aftonklänningar. På prins Carl Philips bröllop med Sofia i somras var prinsessan höggravid och bar då en ljusrosa klänning med vidd i kjolen och smyckat liv.

Några månader tidigare bar Madeleine den här eleganta gråskimrande skapelsen med markerat liv under en representationsmiddag på Kungliga Slottet.

Foto: IBL Sweden/IBL

När prinsessan Madeleine väntade Leonore firade hon drottning Silvias 70-årsdag i en kroppsnära kungsblå spetsklänning som vackert framhävde gravidmagen.

Foto: IBL Sweden

Mörkblå spets var även melodin för prinsessan Madeleine när hon några dagar senare bar hon en djupblå variant på Svenska akademiens högtidssammankomst. Klänningen lånade hon sedan, som sagt, ut till storasyster Victoria.

Foto: Charles.Hammarsten

Prinsessan Sofia har vi ännu inte fått se som gravid i så många festklänningar. I oktober visade hon dock upp en första skymt av en liten gravidmage när hon gick på bankett i ett tajt paljettfodral från Asos.

Foto: Photo: Pelle T Nilsson/AOP-IBL/All Over Press

Foto: IBL

Du vill kanske även läsa:

Wow! Kronprinsessan Victoria glänste i kjol från H&M

Njut av gästernas klänningar från prinsbröllopet

Njut av kungahusets klänningar från dopet

Vill du se mer härlig kunglig stil? Gör som 10 000 andra redan har gjort och gilla Damernas Värld på Facebook!