Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gravidmage visades upp på catwalken – veckans modesnackis!

Att se en gravid modell strosa fram på catwalken är tyvärr inte vanligt alls. Faktum är att de flesta som besökte Eckhaus Lattas visning fick uppleva det för första gången. Läs mer om New York Fashion Weeks stora snackis här!

Modevärlden är som bekant inte alltid i framkant vad gäller mångfald, men nu kan en ändring vara på gång. I alla fall om vi blickar mot New York och dess Fashion Week.

StyleBy var bland de första att uppmärksamma Echkaus Lattas SS18 visning som tog plats i New York i helgen. Eckhaus Latta har arbetat med mångfald ända sedan uppstarten för ett par år sedan och nu var det alltså den höggravida modellen Maia Ruth Lee som fångade publikens uppmärksamhet.

Foto: Masato Onoda/WWD/REX. Foto: Masato Onoda/WWD/REX / Copyright Rex Features Ltd

Instagram exploderade med bilder på den gravida modellen, bland annat skrev Vogue Runways Nicole Phelps att hon under de senaste 21 åren bara sett en gravid modell en gång på catwalken.

https://www.instagram.com/p/BY1K7eAHA8E/https://www.instagram.com/p/BY3HwSajdWW/

 

Till Vogue säger Rachel Chandler, som var med och valde ut modeller till showen, att hon själv födde barn för sex veckor sedan och att det kändes rätt när Maia kom in för att testa sin look innan visningen.

Om detta är något vi kommer att få se mer av återstår att se! Vi hoppas på att det är ett steg framåt mot en mer mångsidig modebild.