Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hanky Panky firar 35 år

Visste ni att det gått 35 år sedan underklädesmärket Hanky Panky startades? De har försett världens kvinnor med spetsunderkläder under en väldigt lång tid. Hösten 2012 kan man beskåda deras orginalkollektion på Metropolitan Museum of Modern Art i New York. 

Den första Hanky Panky-trosan tillverkades av Gale Epstein som gav den i present till sin vän  Lida Orzeck år 1977. Då visste de inte att denna present skulle komma att bli startskottet för en mycket fin underklädeshistoria. De två vännerna skulle nämligen strax därpå starta märket Hanky Panky, ett märke med moderiktiga spetsunderkläder. 

Hanky Pankys kollektioner har sedan starten tillverkats i vännernas hemstad New York.
– Det är något speciellt att arbeta med samma producenter i 35 år. Det gör att verksamheten blir som en familj för oss, säger Lida Orzeck i ett pressmeddelande. 

– Vi valde inhemsk tillverkning av tyg, snarare än importerade varor. Det är bättre för miljön eftersom bränsletutsläppet minskas utan långväga leveranser av råvaror och färdiga varor, säger Gale Epstein. 

Klicka på bilderna nedan för att se hur Hanky Pankys färgglada underkläder ser ut 2012. Vill du hellre ta del av deras orginalkollektion från 1977, finns den på Metropolitan Museum of Modern Art i New York under hösten.