Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Här kan du köpa jeans med fejklera – för 4000 kronor

Tycker din mamma också att du är galen när du köper jeans som redan är slitna? Då ska du absolut inte visa henne de här byxorna...

Balenciagas väska Arena Extra-Large Shopping Tote var på allas läppar förra veckan efter att det uppmärksammats att lyxväskan som kostar 20000 kronor är misstänkt lik Ikeas bärkasse FRAKTA.

Nu är det dags för nästa modesnackis. Den här gången är det amerikanska Nordstrom som står i fokus. Kedjan har nämligen fått många att höja på ögonbrynen åt deras nya jeans Barracuda straight leg jeans som säljs för 4000 kronor – och är insmorda i fejkad lera.

Jeansen beskrivs av Nordstrom själva som "jeans med en bekväm rak passform som förkroppsligar robusta amerikanska arbetskläder som har utstått hårt arbete med en beläggning av sprucken och kakig lera som visar att du inte är rädd för att hugga i".

För den som riktigt älskar den leriga looken finns även en matchande jeansjacka. Även den kostar strax över 4000 kronor.

Och för dig som är orolig att leran kommer försvinna i tvätten, så kan vi lämna ett lugnande besked. Leran är helt vattentålig och tål att köras i maskin.

Inte så sugen på leriga byxor? Vi guidar till vårens 10 bästa jeans – hitta rätt modell för just dig