Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
På Stella McCartneys visning i Paris i veckan bjöds gästerna och modellerna in i ett ridhus tillsammans med 7 hästar.På Stella McCartneys visning i Paris i veckan bjöds gästerna och modellerna in i ett ridhus tillsammans med 7 hästar.På Stella McCartneys visning i Paris i veckan bjöds gästerna och modellerna in i ett ridhus tillsammans med 7 hästar.
1 AV 2
Gästerna och modellerna bjöds in i ett ridhus tillsammans med sju hästar
2 AV 2
På Stella McCartneys visning i Paris i veckan bjöds gästerna och modellerna in i ett ridhus tillsammans med 7 hästar.

Hästar, mini-bh:ar och robotar – här är snackisarna från modeveckan i Paris

Högklassigt mode, höstens trender, kändisar och lyx är i fokus på modeveckorna. Vi kollar närmare på några av snackisarna som sticker ut från den senaste – i Paris.

Modeveckan i Paris har precis avslutats och förutom att vi håller koll på de största modemärkena som visar upp sina kommande höstkollektioner för 2023 så har vi tagit en titt på det som utmärkte sig på eller vid sidan av catwalken – eller i manegen.

Stella McCartneys högtravande visning

För när Stella McCartney hade sin visning var det ingen vanlig show – designern och Beatlesdottern bytte plastig catwalk mot sand och lät modellerna visa upp kollektionen i ett ridhus med en hel flock med hästar. De sju hästarna galopperade, rullade sig och bugade medan modevisningen pågick – så klart till gästernas stora förtjusning. 

Stella McCartney efter visningen i Paris.Stella McCartney efter visningen i Paris.Stella McCartney efter visningen i Paris.
Stella McCartney efter visningen i Paris. Foto: LAURENT VU/SIPA/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Stella McCartneys visning i Société Hippique Nationale De L'Ecole Militaire i Paris.Stella McCartneys visning i Société Hippique Nationale De L'Ecole Militaire i Paris.Stella McCartneys visning i Société Hippique Nationale De L'Ecole Militaire i Paris.
Stella McCartneys visning i Société Hippique Nationale De L'Ecole Militaire i Paris. Foto: STEVE WOOD/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Hästarna släpps in på McCartneys visning.Hästarna släpps in på McCartneys visning.Hästarna släpps in på McCartneys visning.
Hästarna släpps in på McCartneys visning. Foto: LAURENT VU/SIPA/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Hästar förekom även på plaggen från McCartneys höstkollektion.Hästar förekom även på plaggen från McCartneys höstkollektion.Hästar förekom även på plaggen från McCartneys höstkollektion.
Hästar förekom även på plaggen från McCartneys höstkollektion. Foto: STEVE WOOD/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Mini-bh:n gör comeback

1996 visades den ikoniska Chanel-bh:n som gjordes känd av supermodellerna Eva Herzigova och Stella Tennant. Så det är kanske ingen överraskning – i tider av mycket avklätt mode med 90- och 00-talsinfluenser – att den nu tar över modebilden igen. Vi har sett den på flera visningar under våren, inte minst i Paris, men i nya kreativa utföranden. Och förra året såg vi den, tillsammans med Jennifer Aniston, pryda omslaget på magasinet Allure.  

Eva Herzigova och Stella Tennant i den ikoniska bikinitoppen våren 1996 hos Chanel.Eva Herzigova och Stella Tennant i den ikoniska bikinitoppen våren 1996 hos Chanel.Eva Herzigova och Stella Tennant i den ikoniska bikinitoppen våren 1996 hos Chanel.
Eva Herzigova och Stella Tennant i den ikoniska bikinitoppen våren 1996 hos Chanel.
Mini-bh hos Hodakova.Mini-bh hos Hodakova.Mini-bh hos Hodakova.
Mini-bh hos Hodakova.
Och hos Nensi Dojaka.Och hos Nensi Dojaka.Och hos Nensi Dojaka.
Och hos Nensi Dojaka.
Vaquera visade upp en liknande variant i Paris.Vaquera visade upp en liknande variant i Paris.Vaquera visade upp en liknande variant i Paris.
Vaquera visade upp en liknande variant i Paris. Foto: Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Robotarna tar över

När modellerna intog Copernis visning under modeveckan i Paris fick även de sällskap av några fyrbenta vänner – men till skillnad från McCartney så var det inga riktiga djur publiken fick se utan i stället svartgula robothundar. Coperni samarbetade nämligen med Boston Dynamics på sin modeshow där robotar, snarare än modeller, fick vara i fokus.

Duon bakom märket, Sébastien Meyer och Arnaud Vaillant, förklarade att ”Vårt budskap är att människor och teknik kan leva tillsammans i harmoni.” Arnaud Vaillant tillade dock att första gången han stötte på en så kallad Spot-robot tyckte han att det var en obekväm upplevelse. ”Men nu tycker jag att de bara är vackra.”

Robot och modell på Copernis visning.Robot och modell på Copernis visning.Robot och modell på Copernis visning.
Robot och modell på Copernis visning. Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
En robot tar av modellens jacka på Copernis visning i Paris.En robot tar av modellens jacka på Copernis visning i Paris.En robot tar av modellens jacka på Copernis visning i Paris.
En robot tar av modellens jacka på Copernis visning i Paris. Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Kate Moss dotter Lila Moss gick också Copernis visning.Kate Moss dotter Lila Moss gick också Copernis visning.Kate Moss dotter Lila Moss gick också Copernis visning.
Kate Moss dotter Lila Moss gick också Copernis visning. Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Ny generation modeller på Miu Miu's visning

På modeveckans sista dag i Paris visades Miu Mius höstkollektion upp och vi fick se flera unga modeller bära Miuccua Pradas verk. Zaya Wade, transexuell dotter till fotbollsspelaren Dwane Wade och styvdotter till skådespelare Gabrielle Union, gjorde sin catwalkdebut och skådespelaren Emma Corrin avslutade hela showen – byxlös. Designern Miuccua Prada kommenterade det hela efteråt: ”Jag älskar det! Om jag var yngre skulle jag gå ut i trosor!”. 

Många representanter för Gen Z delar ett högst personligt förhållningssätt till livet och arbetet – vilket ekade genom kollektionen. ”Vaknar du till exempel och känner att i dag vill du verkligen inte bära byxor –bara skippa dem”.

Emma Corrin avslutade Miu Mius visning i Paris i glittertrosor.Emma Corrin avslutade Miu Mius visning i Paris i glittertrosor.Emma Corrin avslutade Miu Mius visning i Paris i glittertrosor.
Emma Corrin avslutade Miu Mius visning i Paris i glittertrosor. Foto: PIXELFORMULA/SIPA/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Zaya Wade gjorde modedebut hos Miu Miu.Zaya Wade gjorde modedebut hos Miu Miu.Zaya Wade gjorde modedebut hos Miu Miu.
Zaya Wade gjorde modedebut hos Miu Miu. Foto: PIXELFORMULA/SIPA/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Förutom bekanta plagg som koftor, midikjolar och koftor fick vi även se modellerna visa upp många av plaggen utan byxor eller kjol.Förutom bekanta plagg som koftor, midikjolar och koftor fick vi även se modellerna visa upp många av plaggen utan byxor eller kjol.Förutom bekanta plagg som koftor, midikjolar och koftor fick vi även se modellerna visa upp många av plaggen utan byxor eller kjol.
Förutom bekanta plagg som koftor, midikjolar och koftor fick vi även se modellerna visa upp många av plaggen utan byxor eller kjol. Foto: PIXELFORMULA/SIPA/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

LÄS MER: Höstmodet 2023 | Hösten blommar hos Chanel