Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hernández Cornet höst/vinter 2013

Hernández Cornet fick i år ta emot Max Factor Award, en vinst som gav henne chansen att visa sin senaste kollektion på Mercedes-Benz Fashion Week.

Inspirationen bakom kollektionen för hösten/vintern 2013 är barnet inuti oss och tanken på att acceptera alla delar hos sig själv. I kollektionen blandas material som fleece, siden och plast på ett oväntat med uppfriskande sätt. Bland plaggen syns oversize överdelar tillsammans med smala byxor, smokings, byxdressar, tunna klänningar och pennkjolar. Kika på kollektionen genom att klicka på bilderna nedan och läs mer om plaggen i en intervju med Ana Hernández efter klicket.

Foto: Kristian LöveborgBerätta om historien bakom kollektionen- Dels inspirerades jag av det inre barnet, en term som används i psykoanalys. Termen handlar om att uppskatta alla delar av sin person. Jag har även inspirerats av bilder på modeller skådisar och sångerskor när de var barn. 

Hur uttrycker det här sig i kollektionen?Min inspiration är direktöversatt i materialmixen. Vissa av materialen känns för mig som typiska barn- och tonårsmaterial som teddy, fleece och galonliknande plastmaterial. Detta kombineras med feminina och vuxna material.

Vad är nytt från dig den här säsongen?- Jag har jobbat efter en kostymbas som är enkelt skräddad, den är ny för mig den här säsongen. Stora  skjortor och hängselklänningar hänger med sedan tidigare.

Hur skulle du själv sammanfatta din kollektion?- Jag är ju minimalistisk i stilen men den här kollektionen är lekfull. Så lekfull är ett bra beskrivande ord.