Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hernández Cornet

I det nya numret av Damernas Värld har vi listat åtta stjärnskott inom svenskt mode. Hernández Cornet har tagit en given plats bland dem. Med exklusiva material och stilren design har märket redan blivit omtalat i internationell press och ett givet val när Robyn väljer scenkläder. Vi ringde upp Ana Hernández för att ta reda på lite mer om märket. 

Vad kännetecknar Hernández Cornets kläder?"Vår design är enkel och ren men alltid med en twist. I materialen blandar jag gärna exklusiva kvalitéer med material som är lite mer basic. Återkommande i varje kollektion är skinn och klassiska skjortkvalitéer."

Vem är kvinnan som bär Hernández Cornet?"Det är en person med stark karaktär och integritet. Hon är inte nödvändigtvis supertrendig, men säker i sig själv."

Hur kom det sig att du startade Hernández Cornet?"Tanken på att driva något eget har alltid funnits. När jag tog examen från Beckmans 2004 jobbade jag först som anställd designer några år och sedan som frilans innan jag en dag för två år sedan stod i valet kring vad jag skulle göra. Flytta utomlands eller stanna i Stockholm och starta upp något eget. Då valde jag att grunda Hernández Cornet." 

Vart är Hernández Cornet om fem år?"Då är vi etablerade som ett exklusivt märke, med större produktion och fler återförsäljare." 

Hernández Cornet säljs på PUB i Stockholm.