Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hetast på modeveckan – här är favoriterna som imponerade allra mest

Damernas Världs moderedaktion har valt ut sina favoriter från Stockholm Fashion Week 2016. Här är trenderna vi kommer få se mer av i höst!

Martina Bonnier, chefredaktör

1. STAND

"Stand är en väldigt intressant nykomling som sätter sitt uttryck mer och mer för varje säsong. Helt fantastiskt att få följa det märket!"

2. J. Lindeberg

"Jag tycker att Jessy Huevelink gjorde en stark sista kollektion som ligger nära J.Lindebergs DNA."

3. Whyred

"Man känner verkligen igen Whyred och Roland presenterar en kollektion som är fullständig. Här finns allt som den moderna kvinnan behöver i sin garderob. Färgmixen var även väldigt härlig!"

4. Filippa K

"Chefsdesignern Nina Bogstedt har verkligen skruvat upp nivån på hela Filippa Ks estetiska uttryck, vilket är roligt och bra för svenskt mode! Sen är kvaliteterna på höst- och vinterkollektionen fantastiska."

5. House of Dagmar

"Dagmar-systrarna levererar varenda säsong och detta var inget undantag. De håller verkligen en internationell nivå på kollektionen men också på visningen, det är väldigt hög kvalitet på det samlade uttrycket!"

Lisa Pettersson, modechef

1. J.Lindeberg

"Kollektionen var väldigt fin och kändes framförallt komplett. J. Lindeberg har verkligen hittat sitt estetiska uttryck och jag älskar det!"

2. STAND

"Hon tar päls och skinn till en helt ny nivå!"

3. House of Dagmar

"Jag älskar det Dagmar gör med stickat! Och i denna kollektionen tyckte jag verkligen att färgerna och materialvalen var fantastiska."

4. Filippa K

"Alltså jag blev helt överväldigad av denna kollektion. Kvalitéerna, materialvalen på plaggen, siluetterna. Nina har verkligen skruvat till minimalismen!"

Nadia Kandil, redaktör

1. Altewai.Saome

"Jag har alltid älskat Altewai.Saomes uttryck och siluetter. Även om jag den här säsongen hade förväntat mig mer uppskruvning på kollektionen är de alltid en given favorit för mig!"

2. House of Dagmar

"Det de gör med stickat är magiskt! Och alla kvalitéer, siluetter och detaljer är verkligen on point!"

3. J.Lindeberg

"Färgvalen, siluetten, kontrasterna mellan grova och lätta material - klockrent! J.Lindeberg har äntligen skruvat till sitt uttryck och det är så himla bra nu!"

4. Filippa K

"Varje gång Nina Bogstedt gör en kollektion lyckas hon addera en twist till Filippa Ks minimalism - Fingertoppskänsla och alltid on point!"