Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Foto: HM

Hållbara festkläder i H&M:s nya conscious exclusive-kollektion 2019

H&M:s nya conscious exclusive-kollektion för hösten och vintern 2019 kombinerar elegans med hållbarhetstänk. Plaggen finns i utvalda butiker och online från och med idag. 

När H&M släpper sin tionde conscious exclusive-kollektion gör man det med fokus på romantik och maskeradbal som huvudtema.

LÄS MER: Se nya Conscious Exclusive höst 2020-kollektionen HÄR 

– Utgångspunkten för H&M Conscious Exclusive AW19 var mytomspunna maskeradbaler som utspelades under 1960-talet. Vi tänkte på bländande exklusiva fester, där de uppbyggda förväntningarna adderar till en feststämning som fortsätter tillta. Vi ville skapa unika plagg som tack vare sin mångsidighet lever kvar i garderoben många år framöver. Kunderna kommer inse att varje plagg kan kombineras i det oändliga, beroende på personlighet och humör; vi hoppas att kläderna vårdas med omsorg och förses med många glada minnen från fantastiska kvällar, säger Ella Soccorsi, designer på H&M, i ett pressmeddelande.

Kollektionens röda tråd är glamour. Fest och elegans ska stå i centrum – tillsammans med hållbarhet. Kollektionen består av bland annat av återvunnen mässing och zink samt tencel x refibra – som är ett lyocellfiber delvis tillverkat från bomullsproduktionens restprodukter och trämassa.

H&M Conscious Exclusive 2019 – se våra utvalda favoriter!

Skjortor med knytdetaljer, vida ärmar och krås. Läs mer och köp här. 

Balklänningar! Vad vore väl en fest utan en pampig balklänning? Blåsvart rosmönstrad jacquard och puderrosa tyllklänningen är kollektions mest iögonfallande plagg. Läs mer och köp här. 

Matchande set är en av höstens stora trender! Även i H&Ms nya kollektion finns setet med, i form av rosaröd blommigt mönster, figurnära kavaj och kjol med hög midja. Läs mer och köp här. 

Sammets-kostym. Svart tvådelad kostym i sammet. Vida byxor med pressveck och kavajen pryds av ett gnistrande, vackert midjebälte. Läs mer och köp här.

Accessoarer i H&M Conscious Exclusive-collection 2019

Stövlar och väska. Årets hållbara festkollektion innehåller inte bara klädesplagg utan även accessoarer som dessa höga svarta stövlar och den nätta pärlväskan med guldkedja. Läs mer och köp här.

Smycken! Kollektionen innehåller flera smycken i återvunnen metall, här är två av våra favoritörhängen. Ögonen med hängande pärlor åker rätt upp på vill-ha-listan till vinterns fester. Läs mer och köp här. 

 

LÄS ÄVEN: 

Lars Wallin släpper budgetvänlig kollektion – äntligen! 

Så blir du vintageexpert - Liselotte Watkins guidar dig

Stylisten: Så bär du höstkappan på bäst sätt