Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

H&M Conscious exclusive-kollektionen SS20.H&M Conscious exclusive-kollektionen SS20.H&M Conscious exclusive-kollektionen SS20.
H&M Conscious exclusive-kollektionen SS20. Foto: H&M

Hållbart vårmode från H&M – se nya Conscious exclusive-kollektionen

H&M:s populära Conscious exclusive är tillbaka för våren 2020. Här är allt du vill veta om den hållbara kollektionen.

Hoppa på tåget, för nu reser vi! H&M:s nya, hållbara Conscoius exclusive-kollektion tar oss tillbaka till tågresandets guldålder. Närmre bestämt till den exklusiva linjen mellan den franska, nordliga kuststaden Calais och den sydliga Rivieran – Côte D’Azur – som trafikerades av tåget Le Train Bleu under 1920-talet. 

LÄS MER: Se nya Conscious Exclusive höst 2020-kollektionen HÄR 

Havs- och midnattsblåa toner utgör en viktig del av kollektionens färgskala, medan de många sandfärgade och mosaikmönstrade plaggen blinkar till det vackra skådespel som utspelade sig för tågets resenärer när de for fram genom Frankrikes landskap. Tyll, volanger och voluminösa ärmar är detaljer och material som är återkommande för kollektionens aftonklänningar och festliga kjolar. 

Circulose och tyll i H&M:s Conscious exclusive-kollektion 2020.Circulose och tyll i H&M:s Conscious exclusive-kollektion 2020.Circulose och tyll i H&M:s Conscious exclusive-kollektion 2020.
Circulose och tyll i H&M:s Conscious exclusive-kollektion 2020.

I vanlig ordning står hållbarhet i fokus för konceptet, och denna gång har man satsat extra mycket på miljövänliga lösningar. Till exempel har man använt överblivet material från tidigare kollektioner (organiskt siden, återvunnet polyestertaft och återvunna glaspärlor), och även ett naturligt färgämne, tillverkat av insamlade kaffesumpar från H&M:s egna produktionskontor, till de nya denimplaggen. Man har även använt en återvunnen polyester som framställts av gamla plagg och textilier som annars hade slängts, och ett material som heter Vegeta, vilket är gjort på vindruvor som blivit över vid vinproduktion.

– Vi fortsätter att hängiva oss till att göra speciella, hållbara plagg som kommer att hålla en livstid, säger Ann-Sofie Johansson, kreativ rådgivare för H&M.

Kollektionen släpps den 26 mars i utvalda butiker och på H&M:s hemsida.

LÄS MER: Här öppnar Balmain sin första butik i Sverige 

H&M Conscious exclusive våren 2020 – se plaggen här

Badkläder från H&M Conscious exclusive SS20.Badkläder från H&M Conscious exclusive SS20.Badkläder från H&M Conscious exclusive SS20.
Badkläder från H&M Conscious exclusive SS20.
Aftonklänningar från H&M Conscious exclusive våren 2020.Aftonklänningar från H&M Conscious exclusive våren 2020.Aftonklänningar från H&M Conscious exclusive våren 2020.
Aftonklänningar från H&M Conscious exclusive våren 2020.
Volanger och knytdetaljer i H&M:s hållbara kollektion.Volanger och knytdetaljer i H&M:s hållbara kollektion.Volanger och knytdetaljer i H&M:s hållbara kollektion.
Volanger och knytdetaljer i H&M:s hållbara kollektion.
Accessoarer från H&M Conscious exclusive.Accessoarer från H&M Conscious exclusive.Accessoarer från H&M Conscious exclusive.
Accessoarer från H&M Conscious exclusive.
Volym och volanger på över- och underdelar i H&M Conscious exclusive våren 2020.Volym och volanger på över- och underdelar i H&M Conscious exclusive våren 2020.Volym och volanger på över- och underdelar i H&M Conscious exclusive våren 2020.
Volym och volanger på över- och underdelar i H&M Conscious exclusive våren 2020.

LÄS MER: 7 svenska, kvinnliga designers delar sina bästa stiltips