Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kenzo x H&M – allt om designsamarbetet 2016

Franska Kenzo blir nästa modemärke att göra en gästkollektion för H&M! Det nya designsamarbetet släpps i november 2016 och kommer att bestå av både dam- och herrkläder.

Förra året var det Balmain och året dessförinnan Alexander Wang. Nu är det Kenzos tur att göra ett designsamarbete med H&M.

– Vi ser verkligen fram emot att dela med oss av Kenzo x H&M – en lekfull värld fylld av kreativitet och passion för mode, säger Ann-Sofie Johansson, kreativ rådgivare på H&M.

Kenzo grundades i Japan 1939 av designern Kenzo Takada, men modehuset flyttade till Paris på 60-talet. Det numera franska märket leds sedan 2011 av Carol Lim och Humberto Leon, som har gjort sig kända för sina starka färger och livfulla mönster. Om minimalism har mottot "less is more" så är Kenzos skola snarare "more is more".

– Vi vill tänka stort, tänja på gränserna och sprida Kenzos positiva energi världen över med samarbetet med H&M, säger Carol Lim och Huberto Leon.

H&M:s chefdesigner Ann-Sofie Johansson flankerad av Carol Lim och Humberto Leon på Kenzo.

Kenzo x H&M släpps den 3 november i 250 utvalda H&M-butiker världen över, samt online. En av dem som väntar med spänning på kollektionen är Damernas Världs chefredaktör, Martina Bonnier.

– De kaxiga uttrycket och de vågade mönsterblandningarna, gärna djurprints och blommor, har alltid varit Kenzo. Sedan 1964 då Kenzo Takada flyttade från Japan till Paris har han varit en självklar destination i parisiskt modeliv. När jag började som modejournalist minns jag hur äldre kollegor fullständigt avgudade Kenzo, säger Martina Bonnier och fortsätter:

–  Genom åren har jag sett fantastiska modevisningar hos Kenzo i Paris, det är alltid show, alltid en resa i färger, mönster och kulturer. Märket har just nu en jätterevival och därför ser jag enormt mycket framemot samarbetet med H&M.

H&M:s tidigare designsamarbeten:

2004 Karl Lagerfeld

2004 Solange Azagury-Partridge

2004 Elio Fiorucci

2005 Stella McCartney

2006 Victor & Rolf

2007 Roberto Cavalli

2008 Comme des Garçons

2009 Matthew Williamson

2009 Sonia Rykiel

2009 Jimmy Choo

2010 Lanvin

2011 Versace

2012 Marni

2012 Maison Martin Margiela

2013 Isabel Marant

2014 Alexander Wang

2015 Balmain

Vill du få fler härliga modenyheter direkt i din feed? Gilla Damernas Värld på Facebook så missar du inget!